Bernadett

Hídlap

Segélykiáltás a dorogi Iskola utcai fekvőrendőr ügyében

A napokban nagy vihart kavart a közösségi oldalakon a dorogi Petőfi Sándor Tagiskolája vezetőjének internetes bejegyzése, miszerint egy járművezető nem csak figyelmen kívül hagyta a 30-as tábla jelzését, hanem telefonálva, fittyet hányva a gyermekekre, a megengedett sebesség háromszorosával hajtott végig az Iskola utcán.

A 2018 novemberi közmeghallgatáson ismét szóba került a fekvőrendőr telepítésének lehetősége: korábban volt sebességlassítást elősegítő küszöb az úttesten, azonban az egyre rossz állapotba kerülő, hiányossá vált elemeket végül felszedték. Az utca felújítása után nem helyeztek el újabb fekvőrendőröket, viszont kihelyeztek három darab, 30 kilométer/órás legnagyobb sebességet megengedő táblákat, amely azonban nem éri el a kívánt hatást.

Az életveszélyt okozó sofőrök gyakran nem is sejtik, hogy a mindössze 250 méter hosszúságú utcán 30 km/h órás sebességgel nagyjából fél perc alatt hajthatnak végig. Ezzel szemben, ha 60 km/h-val közlekednek, akkor a vasúti kereszteződéstől 10-12 másodperccel hamarabb érhetnek oda az uszoda bejáratához. Érdemes tehát végiggondolni, hogy megéri-e figyelmen kívül hagyni a közlekedési táblák jelzéseit, veszélyeztetve ezzel a diákok, a Petőfi Sándor Óvoda gyermekeinek és a két intézmény pedagógusainak biztonságát.

  • A Dunakanyarban élők nem támogatják a Red Bull Air Race-t

    Bár alternatív helyszínként a Dunakanyar is felmerült, a térségben élők többsége nem támogata azt, hogy Budapest helyett a régióban rendezzék meg a júliusra tervezett Red Bull Air Race futamot. A műrepülő-verseny helyszínével kapcsolatban Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője indított szavazást közösségi oldalán. Mint arról korábban beszámoltunk, Tarlós István, Budapest főpolgármestere nem ad engedélyt arra, …

    Hídlap
  • Esztergomig menekült a zuglói gyilkos

    Esztergomban fogták el annak a zuglói gyilkosságnak a gyanúsítottját, akit a rendőrök a budapesti Nagy Lajos király útján talált, elvágott torkú férfi megölésével vádolnak. Egyelőre nem tudni, hogy mi lehetett a bűne a 60 éves áldozatnak. Egy azonban biztos: a rendőrök néhány órával a bejelentés után elkapták a gyanúsítottat. Február 17-én a Budapesti Rendpr-főkapitányság rendőrei …

    Hídlap