Emma

Hídlap

Segélykiáltás a dorogi Iskola utcai fekvőrendőr ügyében

A napokban nagy vihart kavart a közösségi oldalakon a dorogi Petőfi Sándor Tagiskolája vezetőjének internetes bejegyzése, miszerint egy járművezető nem csak figyelmen kívül hagyta a 30-as tábla jelzését, hanem telefonálva, fittyet hányva a gyermekekre, a megengedett sebesség háromszorosával hajtott végig az Iskola utcán.

A 2018 novemberi közmeghallgatáson ismét szóba került a fekvőrendőr telepítésének lehetősége: korábban volt sebességlassítást elősegítő küszöb az úttesten, azonban az egyre rossz állapotba kerülő, hiányossá vált elemeket végül felszedték. Az utca felújítása után nem helyeztek el újabb fekvőrendőröket, viszont kihelyeztek három darab, 30 kilométer/órás legnagyobb sebességet megengedő táblákat, amely azonban nem éri el a kívánt hatást.

Az életveszélyt okozó sofőrök gyakran nem is sejtik, hogy a mindössze 250 méter hosszúságú utcán 30 km/h órás sebességgel nagyjából fél perc alatt hajthatnak végig. Ezzel szemben, ha 60 km/h-val közlekednek, akkor a vasúti kereszteződéstől 10-12 másodperccel hamarabb érhetnek oda az uszoda bejáratához. Érdemes tehát végiggondolni, hogy megéri-e figyelmen kívül hagyni a közlekedési táblák jelzéseit, veszélyeztetve ezzel a diákok, a Petőfi Sándor Óvoda gyermekeinek és a két intézmény pedagógusainak biztonságát.

  • Erdő Péter: ha Jézushoz tartozunk, vele győzni fogunk

    Nagycsütörtökkel megkezdődött a szent három nap, amely az egyházi év legfontosabb eseménye. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az esztergomi bazilikában celebrált szentmisét. Az Istentisztelet keretein belül tizenkét hívő lábát mosta meg.

    Hídlap
  • Ötödik lett az országos tanulmányi versenyen az esztergomi tanuló

    Az előkelő ötödik helyet szerezte meg a Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) keretében szervezett földrajz verseny döntőjében Pongrácz Dániel, az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium tizenkettedik évfolyamos tanulója. A végzős diákot Lampert Mária készítette fel a feladatokra.

    Hídlap
Advertisements