Emma

Hídlap

Hulladékgyűjtési akciót szerveznek Pilismaróton

A TeSzedd! akció keretein belül március 18. és 24. között idén is közösségi hulladékgyűjtésre várják az érdeklődőket, akik egy keresztül tisztíthatják meg a községet. A szervezők a résztvevőnek biztosítanak kesztyűket és zsákokat, valamint gondoskodnak a hulladék elszállításáról is.

A hulladékot a kijelölt helyszíneken halmokba gyűjtik össze, ahonnan az akció végeztével elszállítják azokat. Az önkéntesek figyelmét arra is felhívják, hogy csak és kizárólag a TeSzedd! logóval ellátott zsákokat viszik el, ezért jó előre tudatosítani kell, hogy a lakossági szemetet nem lehet a deponáló helyeken elhelyezni. A szervezők kérik az érdeklődőket, hogy jelezzék előre részvételi szándékukat, hiszen ennek függvényében tudják megrendelni a kesztyűket és a zsákokat.

(Fotó: Pixabay.com)

  • Erdő Péter: ha Jézushoz tartozunk, vele győzni fogunk

    Nagycsütörtökkel megkezdődött a szent három nap, amely az egyházi év legfontosabb eseménye. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az esztergomi bazilikában celebrált szentmisét. Az Istentisztelet keretein belül tizenkét hívő lábát mosta meg.

    Hídlap
  • Ötödik lett az országos tanulmányi versenyen az esztergomi tanuló

    Az előkelő ötödik helyet szerezte meg a Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) keretében szervezett földrajz verseny döntőjében Pongrácz Dániel, az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium tizenkettedik évfolyamos tanulója. A végzős diákot Lampert Mária készítette fel a feladatokra.

    Hídlap
Advertisements