Dezső

Hídlap

Felnőtt női kézilabdázóink revansot vennének az őszi vereségért

Két hónapos szünetet követően február 17-én folytatódnak a Női Kézilabda NB II-es bajnokság küzdelmei. Az Északi-csoport harmadik helyén áll az Esztergomi Vitézek RAFC csapata, amely hazai környezetben fogadja a Csépe Salgótarjáni SKC alakulatát. A felsőházi rangadó izgalmas perceket ígér a közönségnek, hiszen a vendéglátók szeretnének visszavágni ellenfelüknek.

A nyáron alaposan megerősödött Esztergom az első fordulóban Salgótarjánba látogatott, ahol 37-29-es vereséget szenvedett. Mezőségi Irén tanítványai később egyre jobb formába lendültek: nagy csatában sikerült legyőzniük a tabella első helyén álló Dunakeszi, valamint az ezüstérmes pozícióban telelő FTC U22 gárdáját is.

A visszavágó kapcsán megjegyezhetjük, hogy nem csak a hazai pálya előnye, hanem a Salgótarján “gyengülése” is az Esztergom sikerét vetítheti előre. A vendégek legjobbja, Horváth Alexa ugyanis az NB I/B-ben szereplő Doroghoz igazolt, így az egyik leggólerősebb játékosa nélkül kénytelen pályára lépni a Salgótarján. Bízunk benne, hogy az első tavaszi párharcon az Esztergom gyűjtheti be a két pontot. A mérkőzést február 17-én 16 órai kezdettel rendezik meg a Pézsa Tibor Sportcsarnokban.

  • Konyhakerttel gazdagodott a Zöld Óvoda

    Szerdán délelőtt a támogatók jelenlétében avatták fel az esztergomi Zöld Óvoda udvarán kialakított konyhakertet. Az ünnepség végén a gyermekek, a nevelők és a meghívott vendégek közösen énekelték el az intézmény természet- és környezetvédelem témaköreit is érintő himnuszát.

    Hídlap
  • Csomagolásmentes flashmobot szerveztek Esztergomban

    Második alkalommal rendezték meg a Vásárolj hulladék nélkül! akciót, melyhez idén Esztergom is csatlakozott. A flashmob résztvevői egy órán keresztül vásároltak zöld pólóban a piacon úgy, hogy semmihez nem kértek műanyag zacskót. Az akcióval a környezetvédelemre és a tudatos vásárlásra hívták fel a figyelmet.

    Hídlap
Advertisements