Klaudia

Hídlap

Könnyebben juthatnak be a Pécsi Tudományegyetemre a dorogi birkózók

A Pécsen megrendezett U23-as szabadfogású birkózó országos bajnokságon együttműködési megállapodást írt alá a Dorogi Nehézatlétikai Club és a PTE-PEAC. Az egyezményből mindkét klub profitál: Pécs újra a birkózás fellegvára lehet, a dorogi sportolók pedig könnyebben bejuthatnak a Pécsi Tudományegyetemre.

A napokban megrendezett sportesemény különleges versenynapnak számított, hiszen a viadalok mellett két klub közötti együttműködést jelentettek be. Puksa Ferenc, a Dorogi Nehézatlétikai Club (DNC) elnöke a Pannon Televíziónak elmondta, hogy Nagy Norbert, a PTE-PEAC szakosztályvezetője kereste meg őket azzal, hogy kössön megállapodást a két klub.

-Az együttműködés abból áll, hogy segítjük egymást a csapatbajnokságokon, de akár játékosokat is cserélhetünk. Mindezek mellett fontos, hogy az utánpótlás versenyzők továbbtanulási lehetőségeit is biztosítsuk, a partnerünk segítségével akár a Pécsi Tudományegyetemre is könnyebben bejuthatnak a versenyzők – fogalmazott.

Dorogon az 1930-től működik a birkózó szakosztály, amely manapság is hatalmas népszerűségnek örvend a városban. Az időközben önálló klubbá vált DNC 2018-ban új edzőközponttal is gazdagodott, így minden tekintetben egy patinás utánpótlásnevelő központtá vált a város.
Pécsen Nagy Norbert és Kuller Józsefnek köszönhetően néhány éve indult újra a ez a szakág, dorogi segítséggel pedig rövid időn belül akár újra a hazai birkózás fellegvára lehet a város.

(Fotó: Pixabay.com)

  • Fordulatokkal teli mérkőzésen győzött az Esztergom

    Nagy csatában, 31:26-ra győzte le a Kántor Anikó SE (KASE) csapatát a Női Kézilabda NBII Északi-csoportjában szereplő Esztergom. Az első félidő derekán a vendégek átvették a vezetést, majd a második játékrészben sikerült stabilizálni a hazai alakulat játékát és végül magabiztosan szerezték meg a két pontot.

    Hídlap
  • Lelkesen készülnek a versenyekre az ipolyszalkai önkéntes tűzoltók

    Az ipolyszalkai önkéntes lánglovagokra mindig számíthatnak a településen: részt vesznek a rendezvényeken, emellett ott segítenek, ahol tudnak. A napokban folytatták a tűzcsapok felkutatását, amelyeknek szükség esetén megfelelő állapotban kell lenniük. A lelkes brigád a jövőre nézve merész álmokat dédelget, ugyanis szertáruk felújítását tűzték ki célul.

    Hídlap
Advertisements