Dezső

Hídlap

Könnyebben juthatnak be a Pécsi Tudományegyetemre a dorogi birkózók

A Pécsen megrendezett U23-as szabadfogású birkózó országos bajnokságon együttműködési megállapodást írt alá a Dorogi Nehézatlétikai Club és a PTE-PEAC. Az egyezményből mindkét klub profitál: Pécs újra a birkózás fellegvára lehet, a dorogi sportolók pedig könnyebben bejuthatnak a Pécsi Tudományegyetemre.

A napokban megrendezett sportesemény különleges versenynapnak számított, hiszen a viadalok mellett két klub közötti együttműködést jelentettek be. Puksa Ferenc, a Dorogi Nehézatlétikai Club (DNC) elnöke a Pannon Televíziónak elmondta, hogy Nagy Norbert, a PTE-PEAC szakosztályvezetője kereste meg őket azzal, hogy kössön megállapodást a két klub.

-Az együttműködés abból áll, hogy segítjük egymást a csapatbajnokságokon, de akár játékosokat is cserélhetünk. Mindezek mellett fontos, hogy az utánpótlás versenyzők továbbtanulási lehetőségeit is biztosítsuk, a partnerünk segítségével akár a Pécsi Tudományegyetemre is könnyebben bejuthatnak a versenyzők – fogalmazott.

Dorogon az 1930-től működik a birkózó szakosztály, amely manapság is hatalmas népszerűségnek örvend a városban. Az időközben önálló klubbá vált DNC 2018-ban új edzőközponttal is gazdagodott, így minden tekintetben egy patinás utánpótlásnevelő központtá vált a város.
Pécsen Nagy Norbert és Kuller Józsefnek köszönhetően néhány éve indult újra a ez a szakág, dorogi segítséggel pedig rövid időn belül akár újra a hazai birkózás fellegvára lehet a város.

(Fotó: Pixabay.com)

  • Konyhakerttel gazdagodott a Zöld Óvoda

    Szerdán délelőtt a támogatók jelenlétében avatták fel az esztergomi Zöld Óvoda udvarán kialakított konyhakertet. Az ünnepség végén a gyermekek, a nevelők és a meghívott vendégek közösen énekelték el az intézmény természet- és környezetvédelem témaköreit is érintő himnuszát.

    Hídlap
  • Csomagolásmentes flashmobot szerveztek Esztergomban

    Második alkalommal rendezték meg a Vásárolj hulladék nélkül! akciót, melyhez idén Esztergom is csatlakozott. A flashmob résztvevői egy órán keresztül vásároltak zöld pólóban a piacon úgy, hogy semmihez nem kértek műanyag zacskót. Az akcióval a környezetvédelemre és a tudatos vásárlásra hívták fel a figyelmet.

    Hídlap
Advertisements