Dezső

Hídlap

Muzslai sikerrel zárult a hatodik Farsangi Focikupa

Hatodik alkalommal rendezték meg Muzslán a Farsangi Focitornát, amely nagy hagyományokkal bír a térségben. Az Endrődy János Alapiskola és az AC Muzsla sportszervezet közös rendezvényén hat csapat vett részt. A döntőben igazi felvidéki rangadót vívtak, ahol a Muzsla nagy csatában 2:1-re győzte le a Szőgyén csapatát.

A muzslai iskola ebben az évben Balatonszárszó, Kéménd, Kürt, Nyergesújfalu és Szőgyén korosztályos, U15-ös diákcsapatait látta vendégül. A szervezők a házigazdákat és ellenfeleiket két darab, három csapatos csoportba sorolták be. A helyosztók során a Balatonszárszó a Kürt elleni győzelmével szerezte meg az ötödik helyet.

A bronzéremért is nagy csata volt, végül a kéméndi diákok állhattak fel a dobogó legalsó fokára, a Nyergesújfalu pedig negyedik helyen zárt. A döntőben a két kvartett győztese találkozott. A finélában a Muzsla diadalmaskodott, a Szőgyén elleni 2:1-es sikerével magabiztosan hódította el a trófeát.

(Fotó: Muzsla község közösségi oldala)

  • Konyhakerttel gazdagodott a Zöld Óvoda

    Szerdán délelőtt a támogatók jelenlétében avatták fel az esztergomi Zöld Óvoda udvarán kialakított konyhakertet. Az ünnepség végén a gyermekek, a nevelők és a meghívott vendégek közösen énekelték el az intézmény természet- és környezetvédelem témaköreit is érintő himnuszát.

    Hídlap
  • Csomagolásmentes flashmobot szerveztek Esztergomban

    Második alkalommal rendezték meg a Vásárolj hulladék nélkül! akciót, melyhez idén Esztergom is csatlakozott. A flashmob résztvevői egy órán keresztül vásároltak zöld pólóban a piacon úgy, hogy semmihez nem kértek műanyag zacskót. Az akcióval a környezetvédelemre és a tudatos vásárlásra hívták fel a figyelmet.

    Hídlap
Advertisements