Dezső

Hídlap

A Dunakanyarban élők nem támogatják a Red Bull Air Race-t

Bár alternatív helyszínként a Dunakanyar is felmerült, a térségben élők többsége nem támogata azt, hogy Budapest helyett a régióban rendezzék meg a júliusra tervezett Red Bull Air Race futamot. A műrepülő-verseny helyszínével kapcsolatban Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője indított szavazást közösségi oldalán.

Mint arról korábban beszámoltunk, Tarlós István, Budapest főpolgármestere nem ad engedélyt arra, hogy a fővárosban rendezzék meg a Red Bull Air Racet. A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint a budapesti lakosság észrevételeinek és érdekeinek figyelembe vételével Tarlós István főpolgármester – Láng Zsolt bizottsági elnökkel egyetértésben – arról tájékoztatta a Red Bull Air Race szervezőit, hogy a rendezvény körülményeinek elégtelensége miatt a főváros nem tudja az engedélyeket kiadni az ez év júliusra tervezett eseményre.

Tarlós István tavaly nyáron úgy fogalmazott, hogy nem lesz több verseny a városban, mivel a futam ideje alatt jelentős volt a zajszennyezés, illetve dugókat okoztak a forgalmi korlátozások. A főpolgármester idén azt javasolta a szervezőknek, hogy vizsgálják meg valamelyik nagyobb magyarországi tó térségét, de a Dunakanyar neve is felmerült. A budapesti engedélyek megtagadása óta megindult a harc a versenyért.

Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője a közösségi oldalán kezdeményezett szavazást. Az érintett lakosokat arról kérdezte, támogatnák-e ha idén a főváros helyett a Dunakanyarban rendeznék meg a Red Bull Air Racet?

A szavazás lezárása után Rétvári Bence úgy fogalmazott: képviselőként fontosnak tartotta, hogy erről a kérdésről mindenki elmondhassa a véleményét. Összesen 5738 fő adta le a voksát, valamint több mint 300 komment érkezett a bejegyzéshez. A végeredmény alapján a szavazók 41 százaléka támogatta, míg 59 százaléka ellenezte, hogy a Dunakanyarban rendezzék meg a versenyt. A többség a száguldó műrepülők helyett inkább a természet nyugalmát és a csendet választotta.

A képviselő megköszönte a szavazásban való részvételt a lakosoknak és megígérte, hogy ennek megfelelően fogja képviselni a továbbiakban a körzet érdekeit.

(Fotó: Rétvári Bence hivatalos oldala)

  • Konyhakerttel gazdagodott a Zöld Óvoda

    Szerdán délelőtt a támogatók jelenlétében avatták fel az esztergomi Zöld Óvoda udvarán kialakított konyhakertet. Az ünnepség végén a gyermekek, a nevelők és a meghívott vendégek közösen énekelték el az intézmény természet- és környezetvédelem témaköreit is érintő himnuszát.

    Hídlap
  • Csomagolásmentes flashmobot szerveztek Esztergomban

    Második alkalommal rendezték meg a Vásárolj hulladék nélkül! akciót, melyhez idén Esztergom is csatlakozott. A flashmob résztvevői egy órán keresztül vásároltak zöld pólóban a piacon úgy, hogy semmihez nem kértek műanyag zacskót. Az akcióval a környezetvédelemre és a tudatos vásárlásra hívták fel a figyelmet.

    Hídlap
Advertisements