Dezső

Hídlap

Földbe tiporta ellenfelét az Esztergom

Kiütéses győzelemmel küldte haza a Csépe Salgótarjáni SKC csapatát a Női Kézilabda NBII Északi-csoportjában szereplő Esztergomi Vitézek RAFC alakulata, amely 40:19 arányban múlta felül a nógrádi gárdát. A lehengerlő teljesítményt nyújtó hazaiak a hétvégi sikerükkel megléptek üldözőiktől, egyben megőrizték a tabellán a harmadik helyüket is.

Vasárnap fogadta a Pézsa Tibor Sportcsarnokban az Esztergom felnőtt csapata azt a Salgótarjánt, amely még szeptemberben, az első fordulóban nyolc gólos vereséget mért Mezőségi Irén tanítványaira. Azóta sok víz lefolyt a Dunán és az őszi fordulók alatt meggyőző játékkal tizenhat pontot gyűjtöttek.

A visszavágón magabiztosan kezdtek a hazaiak, akik öt perc elteltével már 4:1-re vezettek. Ekkor kisebb megingás következett be a játékukba. A kimaradt helyzeteket kíméletlenül megbosszulták a vendégek, akik gyors kontrákkal egy gólos különbségre zárkóztak fel. Mezőségi Irén, az esztergomi csapat edzője ekkor időt kért, amely hatásosnak bizonyult. Sikerült rendezniük soraikat és onnantól kezdve irányították a mérkőzést.

15 perc elteltével 10:5, míg 20 percnyi játékot követően 14:6-os esztergomi vezetést mutatott az eredményjelző. Az első félidő hajrájában szinte minden összejött a hazaiaknak, még az ellenfelük blokkján megpattant lövés is a hálóban kötött ki. A nógrádiak ezzel szemben percekig még ziccerig sem jutottak el.

A csapatok 21:7-es állásnál vonultak pihenőre, majd a második játékrész első salgótarjáni támadását sikerrel hárította a hazai gárda. A folytatásban egyre inkább kinyílt az olló, folyamatosan nőtt a különbség a két fél között. A szebbnél-szebb esztergomi támadásokra nem talált ellenszert a vendég alakulat, így mondhatni igen egyhangú második harminc percet láthatott a közönség.

Az Esztergom legközelebb február 23-án, szombaton lép pályára. Aznap 16 órától, szintén hazai környezetben fogadják a tabella kilencedik helyén tanyázó Rákosmenti KSK-t.

Végeredmény: Esztergomi Vitézek RAFC 40-19 Csépe Salgótarjáni Építők SKC

  • Konyhakerttel gazdagodott a Zöld Óvoda

    Szerdán délelőtt a támogatók jelenlétében avatták fel az esztergomi Zöld Óvoda udvarán kialakított konyhakertet. Az ünnepség végén a gyermekek, a nevelők és a meghívott vendégek közösen énekelték el az intézmény természet- és környezetvédelem témaköreit is érintő himnuszát.

    Hídlap
  • Csomagolásmentes flashmobot szerveztek Esztergomban

    Második alkalommal rendezték meg a Vásárolj hulladék nélkül! akciót, melyhez idén Esztergom is csatlakozott. A flashmob résztvevői egy órán keresztül vásároltak zöld pólóban a piacon úgy, hogy semmihez nem kértek műanyag zacskót. Az akcióval a környezetvédelemre és a tudatos vásárlásra hívták fel a figyelmet.

    Hídlap
Advertisements