Klaudia

Hídlap

Gumiabroncsokkal hordták tele a csolnoki hegyet

A festői környezetéről is ismert Csolnokon ismeretlen személyek szemétlerakónak használják a Mókus-hegyet. A paplanernyősők és a kirándulók körében népszerű területen nem csak gumiabroncsok, hanem kommunális hulladék is megtalálható. A lakosok az esettel kapcsolatban az interneten fejezték ki véleményüket és remélik, hogy felfedhetik a tettes kilétét.

A napokban járta be a közösségi oldalakat az a fotó, amelyen a csolnoki Mókus-hegyen illegálisan elhelyezett szemét látható. Azóta a lakosok azóta megjegyezték, hogy a Vörösmarty utcában is hulladékkal szennyezik a környezetet. Korábban a település zöldhulladék lerakójánál is rendszeresen előfordult, hogy fűnyesedék helyett gumiabroncsokkal töltötték meg a területet.

Akkor az önkormányzat rendkívül gyorsan cselekedett és kamerákat szereltetett fel a lerakónál. Úgy tudjuk, hogy ott sikerült elkapni a tettest, azóta pedig csak a megfelelő hulladékot szállítják a telepre. Remélhetőleg a közösség összetartó erejével ismét visszaszoríthatják az illegális hulladéklerakókat.

(Fotó: Halas Norbert)

  • Fordulatokkal teli mérkőzésen győzött az Esztergom

    Nagy csatában, 31:26-ra győzte le a Kántor Anikó SE (KASE) csapatát a Női Kézilabda NBII Északi-csoportjában szereplő Esztergom. Az első félidő derekán a vendégek átvették a vezetést, majd a második játékrészben sikerült stabilizálni a hazai alakulat játékát és végül magabiztosan szerezték meg a két pontot.

    Hídlap
  • Lelkesen készülnek a versenyekre az ipolyszalkai önkéntes tűzoltók

    Az ipolyszalkai önkéntes lánglovagokra mindig számíthatnak a településen: részt vesznek a rendezvényeken, emellett ott segítenek, ahol tudnak. A napokban folytatták a tűzcsapok felkutatását, amelyeknek szükség esetén megfelelő állapotban kell lenniük. A lelkes brigád a jövőre nézve merész álmokat dédelget, ugyanis szertáruk felújítását tűzték ki célul.

    Hídlap
Advertisements