Dezső

Hídlap

Gumiabroncsokkal hordták tele a csolnoki hegyet

A festői környezetéről is ismert Csolnokon ismeretlen személyek szemétlerakónak használják a Mókus-hegyet. A paplanernyősők és a kirándulók körében népszerű területen nem csak gumiabroncsok, hanem kommunális hulladék is megtalálható. A lakosok az esettel kapcsolatban az interneten fejezték ki véleményüket és remélik, hogy felfedhetik a tettes kilétét.

A napokban járta be a közösségi oldalakat az a fotó, amelyen a csolnoki Mókus-hegyen illegálisan elhelyezett szemét látható. Azóta a lakosok azóta megjegyezték, hogy a Vörösmarty utcában is hulladékkal szennyezik a környezetet. Korábban a település zöldhulladék lerakójánál is rendszeresen előfordult, hogy fűnyesedék helyett gumiabroncsokkal töltötték meg a területet.

Akkor az önkormányzat rendkívül gyorsan cselekedett és kamerákat szereltetett fel a lerakónál. Úgy tudjuk, hogy ott sikerült elkapni a tettest, azóta pedig csak a megfelelő hulladékot szállítják a telepre. Remélhetőleg a közösség összetartó erejével ismét visszaszoríthatják az illegális hulladéklerakókat.

(Fotó: Halas Norbert)

  • Konyhakerttel gazdagodott a Zöld Óvoda

    Szerdán délelőtt a támogatók jelenlétében avatták fel az esztergomi Zöld Óvoda udvarán kialakított konyhakertet. Az ünnepség végén a gyermekek, a nevelők és a meghívott vendégek közösen énekelték el az intézmény természet- és környezetvédelem témaköreit is érintő himnuszát.

    Hídlap
  • Csomagolásmentes flashmobot szerveztek Esztergomban

    Második alkalommal rendezték meg a Vásárolj hulladék nélkül! akciót, melyhez idén Esztergom is csatlakozott. A flashmob résztvevői egy órán keresztül vásároltak zöld pólóban a piacon úgy, hogy semmihez nem kértek műanyag zacskót. Az akcióval a környezetvédelemre és a tudatos vásárlásra hívták fel a figyelmet.

    Hídlap
Advertisements