Donát

Hídlap

Felújítás miatt változik a vonatok menetrendje

A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint március 2-án és 3-án Dunakeszi-Göd állomások között pályakarbantartási munkálatokat végeznek, emiatt módosul a Budapest-Szob vasútvonalon közlekedő vonatok menetrendje. A vágányzári menetrendről szóló hirdetményt az állomások pénztárainál, ügyfélszolgálatnál és a mavcsoport.hu oldalon is megtalálhatjuk.

A közlekedési vállalat tájékoztatójából kiderül, hogy a népszerű vasútvonalon a felújítás ideje alatt egyes vonatok eltérő megállási renddel közlekednek. Az érintett szakaszon az előző évben is elvégezték a szükséges munkálatokat: akkor több vonat a teljes útvonalon kimaradt a menetrendből. Az utasoknak célszerű minden esetben érdeklődni az aktuális járatokkal kapcsolatban.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Budapest-Szob vasútvonalon 2018-ban 620 ezerrel utaztak többen, mint egy évvel ezelőtt. A megközelítőleg 12,6 millió fős utasszámmal pedig átvette a legforgalmasabb vasútvonal címét a Budapest-Cegléd-Szolnok vonaltól. Az elővárosi szakaszon év végétől emeletes motorvonatokat állít forgalomba a vasúttársaság.

(Fotó: Pixabay.com)

 

 

  • Rákosmente után a Vácot is legyőzte az Esztergom

    Hazai pályán 40:31-re győzte le a Női Kézilabda NB II Észak-csoportjában szereplő Esztergomi Vitézek RAFC csapata a DKA Vácot. A fiatal, tehetséges akadémistákból álló vendégek ősszel borsot törtek az esztergomiak orra alá, most pedig pont nélkül távoztak Esztergomból.

    Hídlap
  • Két autó ütközött össze az esztergomi Bánomi úton

    Egy szlovák rendszámú, piros színű Skoda, valamint egy fehér színű Ford ütközött össze február 16-án, 16 óra körül az esztergomi Bánomi út és az Irinyi János utca kereszteződésében. Úgy tudjuk, hogy a vétkes sofőr nem adott elsőbbséget a szabályosan közlekedő másik autónak.

    Hídlap
Advertisements