Hella

Hídlap

Felújítás miatt változik a vonatok menetrendje

A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint március 2-án és 3-án Dunakeszi-Göd állomások között pályakarbantartási munkálatokat végeznek, emiatt módosul a Budapest-Szob vasútvonalon közlekedő vonatok menetrendje. A vágányzári menetrendről szóló hirdetményt az állomások pénztárainál, ügyfélszolgálatnál és a mavcsoport.hu oldalon is megtalálhatjuk.

A közlekedési vállalat tájékoztatójából kiderül, hogy a népszerű vasútvonalon a felújítás ideje alatt egyes vonatok eltérő megállási renddel közlekednek. Az érintett szakaszon az előző évben is elvégezték a szükséges munkálatokat: akkor több vonat a teljes útvonalon kimaradt a menetrendből. Az utasoknak célszerű minden esetben érdeklődni az aktuális járatokkal kapcsolatban.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Budapest-Szob vasútvonalon 2018-ban 620 ezerrel utaztak többen, mint egy évvel ezelőtt. A megközelítőleg 12,6 millió fős utasszámmal pedig átvette a legforgalmasabb vasútvonal címét a Budapest-Cegléd-Szolnok vonaltól. Az elővárosi szakaszon év végétől emeletes motorvonatokat állít forgalomba a vasúttársaság.

(Fotó: Pixabay.com)

  • Több százan teljesítették a Kinizsi Százas teljesítménytúrát

    923 résztvevő teljesítette idén a Kinizsi Százast, hazánk egyik legnépszerűbb, egyben legnagyobb hagyományokkal rendelkező teljesítménytúráját. Bár a napos idő egyben áldás is volt a kirándulóknak, a sáros, csúszós szakaszok rendkívül megnehezítették a dolgukat.

    Hídlap
  • Járda után az útburkolat is megújul a Meszéna utcában

    Újra munkagépek jelennek meg a következő napokban az esztergomi Meszéna János utcában, ahol előző héten marták fel az elhasználódott, régi útburkolatot. A járdák már hetekkel ezelőtt megújultak, az aszfaltozással pedig befejeződhet az útszakasz hónapok óta tartó felújítása.

    Hídlap
Advertisements