Frigyes

Hídlap

Felújítás miatt változik a vonatok menetrendje

A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint március 2-án és 3-án Dunakeszi-Göd állomások között pályakarbantartási munkálatokat végeznek, emiatt módosul a Budapest-Szob vasútvonalon közlekedő vonatok menetrendje. A vágányzári menetrendről szóló hirdetményt az állomások pénztárainál, ügyfélszolgálatnál és a mavcsoport.hu oldalon is megtalálhatjuk.

A közlekedési vállalat tájékoztatójából kiderül, hogy a népszerű vasútvonalon a felújítás ideje alatt egyes vonatok eltérő megállási renddel közlekednek. Az érintett szakaszon az előző évben is elvégezték a szükséges munkálatokat: akkor több vonat a teljes útvonalon kimaradt a menetrendből. Az utasoknak célszerű minden esetben érdeklődni az aktuális járatokkal kapcsolatban.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Budapest-Szob vasútvonalon 2018-ban 620 ezerrel utaztak többen, mint egy évvel ezelőtt. A megközelítőleg 12,6 millió fős utasszámmal pedig átvette a legforgalmasabb vasútvonal címét a Budapest-Cegléd-Szolnok vonaltól. Az elővárosi szakaszon év végétől emeletes motorvonatokat állít forgalomba a vasúttársaság.

(Fotó: Pixabay.com)

 

  • Szalagkorlátnak ütközött egy autó Lábatlanon

    Szalagkorlátnak csapódott egy gépkocsi július 17-én, szerdán késő este a 10-es számú főút lábatlani szakaszán. Az 57-es kilométerszelvényben történt balesethez a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók mellett a mentők is kiérkeztek. Információink szerint az ütközés következtében megsérült a sofőr.

    Hídlap
  • Két nap alatt fél tonna halat fogtak a sárisápi horgászversenyen

    498 kilogramm fogtak ki a sárisápi horgásztavon megrendezett 48 órás páros horgászverseny résztvevői, akik éjt nappallá téve küzdöttek a dobogós helyezésekért. Az első helyet 87,75 kilogrammos teljesítménnyel a Turi Attila – Pulai Krisztián páros végzett.

    Hídlap
Advertisements