Klaudia

Hídlap

Felújítás miatt változik a vonatok menetrendje

A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint március 2-án és 3-án Dunakeszi-Göd állomások között pályakarbantartási munkálatokat végeznek, emiatt módosul a Budapest-Szob vasútvonalon közlekedő vonatok menetrendje. A vágányzári menetrendről szóló hirdetményt az állomások pénztárainál, ügyfélszolgálatnál és a mavcsoport.hu oldalon is megtalálhatjuk.

A közlekedési vállalat tájékoztatójából kiderül, hogy a népszerű vasútvonalon a felújítás ideje alatt egyes vonatok eltérő megállási renddel közlekednek. Az érintett szakaszon az előző évben is elvégezték a szükséges munkálatokat: akkor több vonat a teljes útvonalon kimaradt a menetrendből. Az utasoknak célszerű minden esetben érdeklődni az aktuális járatokkal kapcsolatban.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Budapest-Szob vasútvonalon 2018-ban 620 ezerrel utaztak többen, mint egy évvel ezelőtt. A megközelítőleg 12,6 millió fős utasszámmal pedig átvette a legforgalmasabb vasútvonal címét a Budapest-Cegléd-Szolnok vonaltól. Az elővárosi szakaszon év végétől emeletes motorvonatokat állít forgalomba a vasúttársaság.

(Fotó: Pixabay.com)

  • Fordulatokkal teli mérkőzésen győzött az Esztergom

    Nagy csatában, 31:26-ra győzte le a Kántor Anikó SE (KASE) csapatát a Női Kézilabda NBII Északi-csoportjában szereplő Esztergom. Az első félidő derekán a vendégek átvették a vezetést, majd a második játékrészben sikerült stabilizálni a hazai alakulat játékát és végül magabiztosan szerezték meg a két pontot.

    Hídlap
  • Lelkesen készülnek a versenyekre az ipolyszalkai önkéntes tűzoltók

    Az ipolyszalkai önkéntes lánglovagokra mindig számíthatnak a településen: részt vesznek a rendezvényeken, emellett ott segítenek, ahol tudnak. A napokban folytatták a tűzcsapok felkutatását, amelyeknek szükség esetén megfelelő állapotban kell lenniük. A lelkes brigád a jövőre nézve merész álmokat dédelget, ugyanis szertáruk felújítását tűzték ki célul.

    Hídlap
Advertisements