Klaudia

Hídlap

Katolikus iskolák számára gyűjtenek

Február 24-én, a hónap utolsó vasárnapján országos adománygyűjtést szerveznek a katolikus iskolák javára. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Sajtóosztályának tájékoztatása szerint az adakozók a katolikus templomokban a szentmisék során járulhatnak hozzá az oktatási intézmények fenntartásához.

A Magyar Katolikus Egyház az idei tanévben több mint 133 ezer fiatal oktatásáról gondoskodik, taníttatásukért mintegy 13 ezer pedagógus felel. A tizenöt egyházmegye, a huszonhét szerzetesrend és három egyéb egyházi szervezet összesen 311 katolikus oktatási intézmény 689 intézményegységét tartja fent. Döntő többségük általános iskola és óvoda, de 30 szakközépiskola, 52 szakgimnázium, 10 gyógypedagógiai intézmény, 5 szakiskolá, 57 kollégium és 39 alapfokú művészeti iskola működéséről is gondoskodnak.

(Fotó: Pixabay.com)

  • Fordulatokkal teli mérkőzésen győzött az Esztergom

    Nagy csatában, 31:26-ra győzte le a Kántor Anikó SE (KASE) csapatát a Női Kézilabda NBII Északi-csoportjában szereplő Esztergom. Az első félidő derekán a vendégek átvették a vezetést, majd a második játékrészben sikerült stabilizálni a hazai alakulat játékát és végül magabiztosan szerezték meg a két pontot.

    Hídlap
  • Lelkesen készülnek a versenyekre az ipolyszalkai önkéntes tűzoltók

    Az ipolyszalkai önkéntes lánglovagokra mindig számíthatnak a településen: részt vesznek a rendezvényeken, emellett ott segítenek, ahol tudnak. A napokban folytatták a tűzcsapok felkutatását, amelyeknek szükség esetén megfelelő állapotban kell lenniük. A lelkes brigád a jövőre nézve merész álmokat dédelget, ugyanis szertáruk felújítását tűzték ki célul.

    Hídlap
Advertisements