Donát

Hídlap

Katolikus iskolák számára gyűjtenek

Február 24-én, a hónap utolsó vasárnapján országos adománygyűjtést szerveznek a katolikus iskolák javára. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Sajtóosztályának tájékoztatása szerint az adakozók a katolikus templomokban a szentmisék során járulhatnak hozzá az oktatási intézmények fenntartásához.

A Magyar Katolikus Egyház az idei tanévben több mint 133 ezer fiatal oktatásáról gondoskodik, taníttatásukért mintegy 13 ezer pedagógus felel. A tizenöt egyházmegye, a huszonhét szerzetesrend és három egyéb egyházi szervezet összesen 311 katolikus oktatási intézmény 689 intézményegységét tartja fent. Döntő többségük általános iskola és óvoda, de 30 szakközépiskola, 52 szakgimnázium, 10 gyógypedagógiai intézmény, 5 szakiskolá, 57 kollégium és 39 alapfokú művészeti iskola működéséről is gondoskodnak.

(Fotó: Pixabay.com)

  • Rákosmente után a Vácot is legyőzte az Esztergom

    Hazai pályán 40:31-re győzte le a Női Kézilabda NB II Észak-csoportjában szereplő Esztergomi Vitézek RAFC csapata a DKA Vácot. A fiatal, tehetséges akadémistákból álló vendégek ősszel borsot törtek az esztergomiak orra alá, most pedig pont nélkül távoztak Esztergomból.

    Hídlap
  • Két autó ütközött össze az esztergomi Bánomi úton

    Egy szlovák rendszámú, piros színű Skoda, valamint egy fehér színű Ford ütközött össze február 16-án, 16 óra körül az esztergomi Bánomi út és az Irinyi János utca kereszteződésében. Úgy tudjuk, hogy a vétkes sofőr nem adott elsőbbséget a szabályosan közlekedő másik autónak.

    Hídlap
Advertisements