Frigyes

Hídlap

Katolikus iskolák számára gyűjtenek

Február 24-én, a hónap utolsó vasárnapján országos adománygyűjtést szerveznek a katolikus iskolák javára. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Sajtóosztályának tájékoztatása szerint az adakozók a katolikus templomokban a szentmisék során járulhatnak hozzá az oktatási intézmények fenntartásához.

A Magyar Katolikus Egyház az idei tanévben több mint 133 ezer fiatal oktatásáról gondoskodik, taníttatásukért mintegy 13 ezer pedagógus felel. A tizenöt egyházmegye, a huszonhét szerzetesrend és három egyéb egyházi szervezet összesen 311 katolikus oktatási intézmény 689 intézményegységét tartja fent. Döntő többségük általános iskola és óvoda, de 30 szakközépiskola, 52 szakgimnázium, 10 gyógypedagógiai intézmény, 5 szakiskolá, 57 kollégium és 39 alapfokú művészeti iskola működéséről is gondoskodnak.

(Fotó: Pixabay.com)

  • Szalagkorlátnak ütközött egy autó Lábatlanon

    Szalagkorlátnak csapódott egy gépkocsi július 17-én, szerdán késő este a 10-es számú főút lábatlani szakaszán. Az 57-es kilométerszelvényben történt balesethez a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók mellett a mentők is kiérkeztek. Információink szerint az ütközés következtében megsérült a sofőr.

    Hídlap
  • Két nap alatt fél tonna halat fogtak a sárisápi horgászversenyen

    498 kilogramm fogtak ki a sárisápi horgásztavon megrendezett 48 órás páros horgászverseny résztvevői, akik éjt nappallá téve küzdöttek a dobogós helyezésekért. Az első helyet 87,75 kilogrammos teljesítménnyel a Turi Attila – Pulai Krisztián páros végzett.

    Hídlap
Advertisements