Hella

Hídlap

Katolikus iskolák számára gyűjtenek

Február 24-én, a hónap utolsó vasárnapján országos adománygyűjtést szerveznek a katolikus iskolák javára. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Sajtóosztályának tájékoztatása szerint az adakozók a katolikus templomokban a szentmisék során járulhatnak hozzá az oktatási intézmények fenntartásához.

A Magyar Katolikus Egyház az idei tanévben több mint 133 ezer fiatal oktatásáról gondoskodik, taníttatásukért mintegy 13 ezer pedagógus felel. A tizenöt egyházmegye, a huszonhét szerzetesrend és három egyéb egyházi szervezet összesen 311 katolikus oktatási intézmény 689 intézményegységét tartja fent. Döntő többségük általános iskola és óvoda, de 30 szakközépiskola, 52 szakgimnázium, 10 gyógypedagógiai intézmény, 5 szakiskolá, 57 kollégium és 39 alapfokú művészeti iskola működéséről is gondoskodnak.

(Fotó: Pixabay.com)

  • Több százan teljesítették a Kinizsi Százas teljesítménytúrát

    923 résztvevő teljesítette idén a Kinizsi Százast, hazánk egyik legnépszerűbb, egyben legnagyobb hagyományokkal rendelkező teljesítménytúráját. Bár a napos idő egyben áldás is volt a kirándulóknak, a sáros, csúszós szakaszok rendkívül megnehezítették a dolgukat.

    Hídlap
  • Járda után az útburkolat is megújul a Meszéna utcában

    Újra munkagépek jelennek meg a következő napokban az esztergomi Meszéna János utcában, ahol előző héten marták fel az elhasználódott, régi útburkolatot. A járdák már hetekkel ezelőtt megújultak, az aszfaltozással pedig befejeződhet az útszakasz hónapok óta tartó felújítása.

    Hídlap
Advertisements