Márk

Hídlap

Szekeresné Wieland Ilona kapta az Esztergom Sportjáért Életműdíjat

Szekeresné Wieland Ilona, a Dobó Katalin Gimnázium korábbi testnevelő tanára vehette át az idei Sportbálon az Esztergom Sportjáért Életműdíjat. Az elismert pedagógust volt kollégája, Tóth Kálmánné méltatta, aki megjegyezte: sikerekben gazdag életútja példaként állhat a fiatalabb generációk előtt.

2012-ben az esztergomi sportegyesületek alapították közösen az Esztergom Sportjáért Életműdíjat, amellyel azokat a személyeket tüntetik ki, akik a város sportéletében legalább öt évtizeden keresztül meghatározó szerepet játszottak. Az alapítók szavazati alapján az elismerést a Dobó Katalin Gimnázium nyugalmazott testnevelő tanára, Szekeresné Wieland Ilona vehette át.

A gálán Tóth Kálmánné, Tücsi néni méltatta a díjazottat, akinek a sport az élete szerves részévé vált. Szekeresné Wieland Ilona úgy fogalmazott, hogy Tücsi nénivel közösen magas szintre emelték a gimnázium sportéletét, óráikon minőségi oktatásban részesítették diákjaikat. Zárásként megjegyezte, reméli, hogy volt tanítványai alátámasztják mindezt.
akik reményeik szerint alátámasztják mindezt.

A méltatás után Bánhidy László, Erős Gábor, köznevelési, ifjúsági és sport bizottsági elnök, valamint Markó Béla, korábbi díjazott együtt adta át Szekeresné Wieland Ilonának az elismerést.

  • Nyáron újítják fel a csolnoki utat

    Legkorábban nyáron kezdődhet el az 1106-os számú, Dorogot Únnyal és Tinnyével összekötő út csolnoki szakaszának felújítása. A Magyar Közút Nonprofit Kft. Kommunikációs osztályától megtudtuk, hogy a projekt részeként az útburkolat mellett a vízelvezető árokrendszer is megújulhat.

    Hídlap
  • Feltárták a csőtörést az Imaház utcában

    Teljes útzár mellett kezdték meg kedden reggel az ÉDV. Zrt. szakemberei az esztergomi Imaház utcai csőtörés feltárását. A munkálatok ideje alatt – vagyis kedd reggeltől szerda estig – a járművezetők a Kölcsey Ferenc utca, valamint Bánomi áttörés felől érkezők sem tudnak behajtani az utcába.

    Hídlap
Advertisements