Dezső

Hídlap

Új hálóőrével is vereséget szenvedett a Dorog

A Merkantil Bank Liga 24. fordulójában hazai környezetben fogadta a Dorogi FC csapata azt a Kazincbarcikát, amely az ősszel 1:4-re kikapott a Bányásztól. Ezúttal Fortuna a vendégek mellé állt, akik két védelmi hibát könyörtelenül kihasználva elvitték a három pontot a Buzánszky Jenő Stadionból.

A találkozó nem kezdődött jól a hazaiak számára, hiszen egy dorogi támadást követően kontrázott a Kazincbarcika, amely a harmadik percben meg is szerezte a vezetést. Két perccel később immár Miskei Attila tanítványai rohamozták a vendégek kapuját, de Hegedűs András lövése erőtlenül a kapus kezébe csorgott. Ezután némiképp megnyugodtak a kedélyek és bár voltak helyzetek, egyik alakulat sem váltotta gólra azokat.

A harmincadik percben újabb mérföldkő következett: Egy baloldali beadást követően a tizenhatoson belül buktatták Beke Pétert, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A tizenegyest Paudits Patrik magabiztosan értékesítette, ezzel új fejezet kezdődött a mérkőzésen. A Dorog némiképp erőrekapott az egyenlítés után, a 37. percben például egymás után három bedobást is elvégezhettek. A félidőben 1:1-es állásnál vonultak öltözőbe a játékosok, majd a második játékrész hazai támadással, majd szögletrúgással folytatódott. Az elpuskázott lehetőséget góllal büntette meg a Kazincbarcika, amely Krausz Raul-Zoran fejesgóljával újfent vezetést szerzett.

A hajrában jóformán a hazaiak domináltak, ugyanakkor nem sikerült kiegyenlíteniük, Szentpéteri Viktor, az új kapus pedig vereséggel mutatkozott be a Dorogban.

  • Konyhakerttel gazdagodott a Zöld Óvoda

    Szerdán délelőtt a támogatók jelenlétében avatták fel az esztergomi Zöld Óvoda udvarán kialakított konyhakertet. Az ünnepség végén a gyermekek, a nevelők és a meghívott vendégek közösen énekelték el az intézmény természet- és környezetvédelem témaköreit is érintő himnuszát.

    Hídlap
  • Csomagolásmentes flashmobot szerveztek Esztergomban

    Második alkalommal rendezték meg a Vásárolj hulladék nélkül! akciót, melyhez idén Esztergom is csatlakozott. A flashmob résztvevői egy órán keresztül vásároltak zöld pólóban a piacon úgy, hogy semmihez nem kértek műanyag zacskót. Az akcióval a környezetvédelemre és a tudatos vásárlásra hívták fel a figyelmet.

    Hídlap
Advertisements