Dezső

Hídlap

A Dobó Katalin Gimnázium nyerte a teremtornát

A Dobó Katalin Gimnázium csapata a Bottyán legyőzésével megnyerte a tizedik alkalommal megrendezett Csabai Lajos Középiskolai Bajnokságot. A torna legjobb játékosa és kapusa szintén a döntőt játszó gárdákból került ki: előbbi Klátyik Balázs (Dobó) lett, míg a hálóőröknek járó elismerést Merész Bálint (Bottyán) vehette át.

Hat csapat nevezett be a 11-12. évfolyamos diákok számára kiírt tornára, amelyre az esztergomi középiskolák mellett a dorogi Zsigmondy Vilmos Gimnázium is delegált alakulatot. Az “A” jelű csoportot magabiztosan nyerte meg a Bottyán, amely a nyitómeccsen 2:0-ra legyőzte a Géza Fejedelmet, majd a Balassa ellen egy találatot szerezve diadalmaskodtak. A csoportmásodik a Balassa lett, amely 1:2-re múlta felül a Géza Fejedelmet.

A másik csoportban szorosabb találkozókat vívtak a csapatok. A Dorog előbb 2:1-re legyőzte a Frankát, majd kikapott 0:1-re a Dobótól. A harmadik meccsen a Dobó 1:1-et játszott a Frankával, így a Dobó csoportelsőként jutott tovább.

Az 5-6. helyekért vívott mérkőzésen a rendes játékidőben nem bírtak egymással a felek, a büntetőket viszont a Franka rúgta jobban és ők szerezték meg az ötödik helyet. A keresztbejátszás során az “A” csoport győztese, a Bottyán a “B” csoport második helyezett Dorog csapatával találkozott. Az esztergomi iskola magabiztos 3:0-s sikerrel jutott a döntőbe. A másik párharcon a Dobó dominált: a Balassa elleni 3:1-es győzelemmel hangoltak a végső találkozóra.

A bronzérmet nagy csatában a Dorog szerezte meg, míg a döntőbe a Dobónak jött ki jobban a lépés. A Pézsa Tibor Sportcsarnokban rendezett torna legjobb kapusa Merész Bálint (Bottyán) lett, míg a legjobb játékosnak járó trófeát Klátyik Balázs (Dobó) vihette haza.

  • Konyhakerttel gazdagodott a Zöld Óvoda

    Szerdán délelőtt a támogatók jelenlétében avatták fel az esztergomi Zöld Óvoda udvarán kialakított konyhakertet. Az ünnepség végén a gyermekek, a nevelők és a meghívott vendégek közösen énekelték el az intézmény természet- és környezetvédelem témaköreit is érintő himnuszát.

    Hídlap
  • Csomagolásmentes flashmobot szerveztek Esztergomban

    Második alkalommal rendezték meg a Vásárolj hulladék nélkül! akciót, melyhez idén Esztergom is csatlakozott. A flashmob résztvevői egy órán keresztül vásároltak zöld pólóban a piacon úgy, hogy semmihez nem kértek műanyag zacskót. Az akcióval a környezetvédelemre és a tudatos vásárlásra hívták fel a figyelmet.

    Hídlap
Advertisements