Dezső

Hídlap

Bejött a papírforma, győztek a kézilabdázók

32:26-ra legyőzte a Rákosmente csapatát az Esztergom felnőtt csapata, amely a Női Kézilabda NBII Északi csoportjában magabiztosan őrzi a harmadik helyét. Bár kezdetben a vendégek domináltak, a szünet után a hazaiak akarata érvényesült és nagyiramú mérkőzésen otthon tartották a két pontot.

Immár öt tétmérkőzés óta veretlen az Esztergomi Vitézek RAFC női felnőtt kézilabda csapata, amely a legutóbbi fordulóban a Pézsa Tibor Sportcsarnokban fogadta a Rákosmenti KSK csapatát. A hazai gárda kissé enerváltan és dekoncentráltan játszva kezde az első félidőt, amelyben az ellenfél diktálta az iramot.

Ennek köszönhetően mindkét oldalon felváltva estek a gólok. Az esztergomi védelem a salgótarjáni diadalhoz képest ezúttal nehezen állt össze, a vendégek több helyzetüket is találattal zárták. A pontatlan lövéseket könyörtelenül megbosszulták a vendégek, így 14:14-es állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

A szünet jól jött az Esztergomnak, hiszen Mezőségi Irén edzővel átbeszélték a hibákat. A fordulás után magabiztosabb játékkal, koncentráltabb védekezéssel átvették a mérkőzés irányítását, amelyben sokat segített az is, hogy beállós poszton igen eredményesen játszottak. A 42. percben már 23:18-ra vezetett a hazai alakulat és a szép, látványos akciók mellett Fekete Dorina kiváló védései is kellettek ahhoz, hogy a Rákosmente lerohanásai jórészt gól nélkül zárultak.

Összességében nagyiramú mérkőzésen ismét fontos két pontot szereztek a lányok, és továbbra is az előkelő harmadik helyen állnak a tabellán. A 32:26-os sikerhez Osvald Zsanett 12, Ábrahám Szilvia 10, Barczi Anna 5, Nagy Mariann 3, Horváth Mónika és Kovács Nóri 1-1góllal járult hozzá.

Mezőségi Irén: “Remekül megjátszottuk beállósainkat, akik könyörtelenül kihasználták a helyzeteket. Ezen kívül támadásban is pontosabbak voltunk.”

Március másodikán szombaton ismét hazai találkozó vár az Esztergomra: ezúttal a tabella hetedik helyén álló XVI. kerületi KMSE lesz az ellenfél. Reményeink szerint tovább folytatódik a hazaiak győzelmi szériája.

(Fotó: archív felvétel az Esztergom-Salgótarján mérkőzésről)

  • Konyhakerttel gazdagodott a Zöld Óvoda

    Szerdán délelőtt a támogatók jelenlétében avatták fel az esztergomi Zöld Óvoda udvarán kialakított konyhakertet. Az ünnepség végén a gyermekek, a nevelők és a meghívott vendégek közösen énekelték el az intézmény természet- és környezetvédelem témaköreit is érintő himnuszát.

    Hídlap
  • Csomagolásmentes flashmobot szerveztek Esztergomban

    Második alkalommal rendezték meg a Vásárolj hulladék nélkül! akciót, melyhez idén Esztergom is csatlakozott. A flashmob résztvevői egy órán keresztül vásároltak zöld pólóban a piacon úgy, hogy semmihez nem kértek műanyag zacskót. Az akcióval a környezetvédelemre és a tudatos vásárlásra hívták fel a figyelmet.

    Hídlap
Advertisements