Dezső

Hídlap

Remizett a Szobi SC az alsóházi rangadón

1:1-s döntetlent játszott a Szobi SC az utolsó előtti Vácrátót csapatával a Pest megyei harmadosztály Északi-csoportjának tizenhatodik fordulójában. Az alsóházi rangadón ugyan megszakadt a hazaiak rossz sorozata, de a megszerzett egy egységnyi ponttal nem sikerült feljebb lépniük a tabellán.

A nehéz helyzetben lévő Szobi SC a tizenhatodik fordulóban hazai pályán fogadta a Vácrátóti KSE alakulatát. A klub közösségi oldalán is olvasható, hogy a betegségek és sérülések végett igen tartalékosan álltak ki, a kezdőcsapaton kívül mindössze egy cserejátékost sikerült benevezniük a találkozóra.

Ennek ellenére pozitívan álltak hozzá a mérkőzéshez és megpróbálták az elképzeléseiket megvalósítani. A 24. percben egy szögletrúgást követően Déri Zoltán, a vendégek játékosa vezetést szerzett a Vácrátótnak. Az első játékrész hátralévő perceiben sajnos még kapuralövéssel sem sikerült válaszolnia a Szobnak.

A félidei fejmosás meghozta a gyümölcsét, hiszen a második 45 percet igenycsak harciasan küzdötték végig. A határozott, veszélyes támadások kezdetben kihasználatlanok maradtak, majd a 64. percben Stefkó Kornél villant egyet és megszerezte az egyenlítő találatot. A gól felébresztette az ellenfelüket is, ami után egy “nyíltsisakos” találkozó kerekedett.

Bár voltak helyzetek mindkét oldalon, végül maradt az 1:1-s döntetlen, amellyel gyakorlatilag lemásolták az őszi mérkőzésük eredményét. A Szob legközelebb Vácdukára látohat, ahol még keményebb párharcra számítanak. A csapat kéri, hogy aki teheti tartson velük, hiszen szurkolói segítséggel nagyobb esély mutatkozik arra, hogy elhozzák a három pontot a sereghajtó otthonából.

(Fotó: Pixabay.com)

  • Konyhakerttel gazdagodott a Zöld Óvoda

    Szerdán délelőtt a támogatók jelenlétében avatták fel az esztergomi Zöld Óvoda udvarán kialakított konyhakertet. Az ünnepség végén a gyermekek, a nevelők és a meghívott vendégek közösen énekelték el az intézmény természet- és környezetvédelem témaköreit is érintő himnuszát.

    Hídlap
  • Csomagolásmentes flashmobot szerveztek Esztergomban

    Második alkalommal rendezték meg a Vásárolj hulladék nélkül! akciót, melyhez idén Esztergom is csatlakozott. A flashmob résztvevői egy órán keresztül vásároltak zöld pólóban a piacon úgy, hogy semmihez nem kértek műanyag zacskót. Az akcióval a környezetvédelemre és a tudatos vásárlásra hívták fel a figyelmet.

    Hídlap
Advertisements