Klaudia

Hídlap

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el Pest megyében

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el Bács-Kiskun, Borsog-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és nem utolsó sorban Pest megye területére – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel. A tájékoztató szerint az intézkedést az átlagosnál melegebb, februári időjárás miatt kellett elrendelni.

A lassan magunk mögött hagyott hónapban több mint ötszáz erdő- és vegetáció tűzhöz riasztották a tűzoltókat – olvasható a Nébih közleményében. Az esetek a februári tavasz rovására írhatók, ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk, hogy az erdőben fellobbanó lángok szinte kivétel nélkül emberi mulasztásnak köszönhetők.

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóságának (BM OKF) honlapján található tájékoztatóból kiderül, hogy tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, valamint a fásításokon és az ezek kétszáz méteres körzetén belül lévő külterületi ingatlanokon is. Természetesen a fokozott tűzveszély miatt ilyenkor parlag- és gazégetést sem szabad végezni.

A tűzgyújtási tilalom (fokozott tűzveszély) elrendelése és visszavonása többek között a meteorológiai körülményektől, az erdőben található élő és biomassza szárazságától és a keletkezett tüzek gyakoriságától is függ. A NÉBIH és BM OKF naponta felülvizsgálja a korábban elrendelt intézkedést és dönt arról, hogy a következő napon szükséges-e újabb tilalmat kihirdetni-e vagy sem.

(Fotó: hir.ma és magyarmezogazdasag.hu)

  • Fordulatokkal teli mérkőzésen győzött az Esztergom

    Nagy csatában, 31:26-ra győzte le a Kántor Anikó SE (KASE) csapatát a Női Kézilabda NBII Északi-csoportjában szereplő Esztergom. Az első félidő derekán a vendégek átvették a vezetést, majd a második játékrészben sikerült stabilizálni a hazai alakulat játékát és végül magabiztosan szerezték meg a két pontot.

    Hídlap
  • Lelkesen készülnek a versenyekre az ipolyszalkai önkéntes tűzoltók

    Az ipolyszalkai önkéntes lánglovagokra mindig számíthatnak a településen: részt vesznek a rendezvényeken, emellett ott segítenek, ahol tudnak. A napokban folytatták a tűzcsapok felkutatását, amelyeknek szükség esetén megfelelő állapotban kell lenniük. A lelkes brigád a jövőre nézve merész álmokat dédelget, ugyanis szertáruk felújítását tűzték ki célul.

    Hídlap
Advertisements