Jusztin

Hídlap

Újra lesz Bajna-Lábatlan rali?

Április 13-i hétvégén rendezhetik meg a Bajna-Lábatlan ralit – derül ki a Rally-CrossInfo nevű közösségi oldalára feltöltött előzetes versenynaptárból. Ezzel a Rally3 (Magyar Amatőr Rallye Bajnokság) egyik olyan, ikonikus versenye térne vissza, amely több ezer ember számára nyújt szórakozási lehetőséget.

A Magyar Amatőr Rally Bajnokság (MARB) 2018-as évadában még északi és déli régióra lebontva szerepeltek a versenyhétvégék. Úgy tudjuk, hogy idén egy divízióban kapnak helyet a futamok. Némi meglepetésre a listát szemlélve a Lábatlan-Bajna versenyről is olvashatunk, amelyet a tavalyi évben nem rendeztek meg.

Arról nincsenek információink, hogy a Bajna és Nyergesújfalu között húzódó 1125-ös út felújítása akadályozhatja a verseny megrendezését. Mindenesetre sokak örömére egy év kihagyás után visszatér az ominózus verseny.

(Fotó: Rallyheart/Jordan)

  • Teljesen kiégett egy motorkerékpár Szobon

    Június 15-én, szombaton délután a szobi Préskertnél kigyulladt egy motorkerékpár. A Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület három fővel érkezett a helyszínre, majd porral oltó készülékkel sikerült elfolytaniuk a tüzet. Személyi sérülés nem történt, ugyanakkor a járművet már nem tudták megmenteni.

    Hídlap
  • Magyar Örökség-díjat kap a Franka

    Június 22-én Magyar Örökség-díjjal tüntetik ki az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégiumot, a kommunista diktatúra alatt végzett értékmentő tevékenységéért. Ezzel az iskola csatlakozik a korábban kitüntetettek köréhez, vagyis Illyés Gyulához, Kodály Zoltánhoz és az Aranycsapathoz is.

    Hídlap
Advertisements