Klaudia

Hídlap

Amerika kapitánnyal búcsúztatták a telet Karván

A Karvai Kultúrházban rendezték meg a hagyományos Télbúcsúztató Karnevált, amelyen a hercegnők, szivárványos unikornis és Jack Sparrow mellett Amerika kapitány, valamint Vasember is megfordult. A hangulatos maszkabálon a Szervező Anyukák csapata ezúttal is színvonalas produkcióval szórakoztatta a közönséget.

-Bál, bál, maszkabál! Minden jelmez készen áll! – zengett a hangfalakból Gryllus Vilmos ismert gyermekdala a Karvai Kultúrházban, amelyre bevonultak a díszes és ötletes jelmezbe öltözött gyermekek. Az önkormányzat és a kulturális bizottság hagyományos Télbúcsúztató
Karneválján huszonhét fiatal bújt maskarába, hogy jelképesen lezárják a farsangi időszakot.

Duka Gábor polgármester köszöntője után a színpadra járultak a gyermekek, akik egyesével be is mutatkoztak a közönségnek.

-Zsófika vagyok és Annának öltöztem – mondta icikét-picikét félve a kislány, aki a Jégvarázs című mese főhősének öltözött.

Kijelenthetjük, hogy a képregények a karvai gyermekek körében is tarolnak, hiszen Amerika Kapitány, Vasember is megelevenedett a maszkabálon. A fiatalok kreativitása nem ismert határt, ennek megfelelően a mezőnyben két lábon járó pattogatott kukoricával, szivárványos unikornissal és a Minecraft játékból ismert szellemmel is találkozhattunk.

Amíg a zsűri kiértékelte a szavazatokat, addig a gyermekek játékos vetélkedőn mérték össze erejüket, a szervezők pedig teával és forgácsfánkkal kedveskedtek a jelenlévőknek. A Szervező Anyukák idén is táncokkal színesítették a műsort, produkciójukkal pedig igazi karneváli hangulatot teremtettek a teremben.

A tánc után az eredményhirdetés következett, amelyen külön díjazták a jelmezverseny két legfiatalabb résztvevőjét. Az óvodások között a hatos számú kislány nyert, aki őzikének öltözött, míg a nagyobbak mezőnyében a 12-es számú fiú, aki a karnevál kedvéért lányruhába bújt. A szervezőknek köszönhetően természetesen azok a gyermekek is apró jutalomban részesültek, akik ezúttal nem végeztek dobogós helyen. A Télbúcsúztató Karnevál később diszkóval zárult.

További képek a maszkabálról: https://drive.google.com/drive/folders/1pkmd_-VBaSfqbcWZTEHvyXVn86kapuDT?usp=sharing

  • Fordulatokkal teli mérkőzésen győzött az Esztergom

    Nagy csatában, 31:26-ra győzte le a Kántor Anikó SE (KASE) csapatát a Női Kézilabda NBII Északi-csoportjában szereplő Esztergom. Az első félidő derekán a vendégek átvették a vezetést, majd a második játékrészben sikerült stabilizálni a hazai alakulat játékát és végül magabiztosan szerezték meg a két pontot.

    Hídlap
  • Lelkesen készülnek a versenyekre az ipolyszalkai önkéntes tűzoltók

    Az ipolyszalkai önkéntes lánglovagokra mindig számíthatnak a településen: részt vesznek a rendezvényeken, emellett ott segítenek, ahol tudnak. A napokban folytatták a tűzcsapok felkutatását, amelyeknek szükség esetén megfelelő állapotban kell lenniük. A lelkes brigád a jövőre nézve merész álmokat dédelget, ugyanis szertáruk felújítását tűzték ki célul.

    Hídlap
Advertisements