Dániel, Daniella

Hídlap

Áprilisban startol a kilenc állomásból álló Megyejáró Hódító Túra-sorozat

Kilenc állomásos túrasorozaton vehetnek részt a kirándulni vágyók megyénkben – hangzott el a szerdai, a dorogi Gáthy Zoltán Városi Könyvtárban tartott sajtótájékoztatón. Popovics György, megyei közgyűlés elnöke elmondta, a kirándulások alkalmával megismerkedhetünk megyénk értékeivel, hagyományaival és sokszínűségével is.

A rendezvényen Szekér Zoltán, a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület elnöke bemutatta a Megyejáró Hódító Túra-sorozatot, amely az április 14-i lábatlani kalanddal kezdődik el. Bejelentette, hogy ebben az évben a megyei identitás erősítését tűzték ki célul, 2020-ban viszont régiós szinten bővítenék a programsorozatot.

Popovics György a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően, a Dorogi TDM szervezésében induló rendezvény az első projektjük, amellyel az egyes területeken élőket közelebb hozhatják egymáshoz.

Dr. Tittmann János, dorogi polgármester a város fejlesztési koncepciója kapcsán megjegyezte, hogy megpróbálják értékeiket a lehetőségeikhez mérten felhasználni és megőrizni. A köszöntők után a kilenc résztvevő település képviselői mutatták be, hogy milyen attrakciókkal várják majd a túrázókat.

Április 14-én Lábatlanon rendezik meg az első állomást, ahol bunkereken keresztül vezet majd a kalandorok útja. Május 11-én Bajna következik, ahol Gróf Sándor Móric életével ismerkedhetünk, június elsején Nagyigmándon, 29-én pedig Dorogon barangolhatunk. Augusztus 3-án Szomód, 31-én Kesztölc következik. Szeptember 21-én Sárisáp várja a túrázókat, a sort pedig az október 26-i súri, valamint a november 16-i tatabányai állomás zárja.

  • Újabb baleset történt Leányváron

    Július 21-én, vasárnap délelőtt egy negyven éves leányvári férfi tolatás közben a Várdomb utcai kereszteződésben nekiütközött a mögötte parkoló Skoda márkájú személygépkocsinak. A rendőrség tájékoztatása szerint szabálysértési eljárás indult a sofőr ellen.

    Hídlap
  • Keresik a legszebb és legrendezettebb dömösi portákat

    Július 23-ig lehet nevezni a második alkalommal meghirdetett Szép ház=szép kert=szép utca=szép falu elnevezésű versenyre. A szervezők keresik a legszebb dömösi udvarokat, az ingatlanok előtti legrendezettebb területeket, az idősek pedig megválasztják a leggyönyörűbb utcát.

    Hídlap
Advertisements