Klaudia

Hídlap

Áprilisban startol a kilenc állomásból álló Megyejáró Hódító Túra-sorozat

Kilenc állomásos túrasorozaton vehetnek részt a kirándulni vágyók megyénkben – hangzott el a szerdai, a dorogi Gáthy Zoltán Városi Könyvtárban tartott sajtótájékoztatón. Popovics György, megyei közgyűlés elnöke elmondta, a kirándulások alkalmával megismerkedhetünk megyénk értékeivel, hagyományaival és sokszínűségével is.

A rendezvényen Szekér Zoltán, a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület elnöke bemutatta a Megyejáró Hódító Túra-sorozatot, amely az április 14-i lábatlani kalanddal kezdődik el. Bejelentette, hogy ebben az évben a megyei identitás erősítését tűzték ki célul, 2020-ban viszont régiós szinten bővítenék a programsorozatot.

Popovics György a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően, a Dorogi TDM szervezésében induló rendezvény az első projektjük, amellyel az egyes területeken élőket közelebb hozhatják egymáshoz.

Dr. Tittmann János, dorogi polgármester a város fejlesztési koncepciója kapcsán megjegyezte, hogy megpróbálják értékeiket a lehetőségeikhez mérten felhasználni és megőrizni. A köszöntők után a kilenc résztvevő település képviselői mutatták be, hogy milyen attrakciókkal várják majd a túrázókat.

Április 14-én Lábatlanon rendezik meg az első állomást, ahol bunkereken keresztül vezet majd a kalandorok útja. Május 11-én Bajna következik, ahol Gróf Sándor Móric életével ismerkedhetünk, június elsején Nagyigmándon, 29-én pedig Dorogon barangolhatunk. Augusztus 3-án Szomód, 31-én Kesztölc következik. Szeptember 21-én Sárisáp várja a túrázókat, a sort pedig az október 26-i súri, valamint a november 16-i tatabányai állomás zárja.

  • Fordulatokkal teli mérkőzésen győzött az Esztergom

    Nagy csatában, 31:26-ra győzte le a Kántor Anikó SE (KASE) csapatát a Női Kézilabda NBII Északi-csoportjában szereplő Esztergom. Az első félidő derekán a vendégek átvették a vezetést, majd a második játékrészben sikerült stabilizálni a hazai alakulat játékát és végül magabiztosan szerezték meg a két pontot.

    Hídlap
  • Lelkesen készülnek a versenyekre az ipolyszalkai önkéntes tűzoltók

    Az ipolyszalkai önkéntes lánglovagokra mindig számíthatnak a településen: részt vesznek a rendezvényeken, emellett ott segítenek, ahol tudnak. A napokban folytatták a tűzcsapok felkutatását, amelyeknek szükség esetén megfelelő állapotban kell lenniük. A lelkes brigád a jövőre nézve merész álmokat dédelget, ugyanis szertáruk felújítását tűzték ki célul.

    Hídlap
Advertisements