Dezső

Hídlap

Bozóttüzeket fékeztek meg a térség hivatásos és önkéntes tűzoltói

Bajót, Kesztölc, Nagysáp majd később Annavölgy és Tokod-Ebszőnybánya határában is felcsaptak a lángok szerdán, amelyeket a térség hivatásos és önkéntes tűzoltóinak nagy nehézségek árán sikerült megfékezniük. A száraz, szokatlanul meleg idő kedvez a bozóttüzeknek, amelyek a szeles időben könnyen továbbterjedhetnek.

A csapadékmentes, szokatlanul meleg időnek köszönhetően ezen a napokban több bozóttűzhöz riasztották a lánglovagokat. Kedden Csolnok határában akadt dolguk a tűzoltóknak, szerdán viszont szinte egyidőben több helyen harcoltak a lángokkal. Nem sokkal dél után Kesztölc térségében nagy területen gyulladt meg a száraz avar, amelyet a helyi önkéntes egységek mellett bajnai, esztergomi és nyergesújfalui hivatásos tűzoltóknak sikerült eloltani. Úgy tudjuk, hogy a másfél hektáros területet bár csak gyalogosan közelíthették meg, viszonylag hamar sikerült megfékezniük a tűz továbbterjedését.

Lélegzetvételnyi szünet után az esztergomi csapat indult is Nagysápra, ahol a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint tizenöt hektár égett. A helyszínre Tatabányáról is érkeztek lánglovagok, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett eloltották a tüzet.

Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp (ÖTES) tagjai a tokodi önkéntesekkel, valamint komáromi hivatásos tűzoltókkal karöltve Bajóton teljesítettek szolgálatot, majd Annavölgyön akadt némi feladatuk. A tokodi csapat az esti órákban sem pihent, hiszen Ebszőnybánya határában az égő domboldalon fékezték meg a lángokat.

(Fotó: Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület Facebook oldal)

  • Konyhakerttel gazdagodott a Zöld Óvoda

    Szerdán délelőtt a támogatók jelenlétében avatták fel az esztergomi Zöld Óvoda udvarán kialakított konyhakertet. Az ünnepség végén a gyermekek, a nevelők és a meghívott vendégek közösen énekelték el az intézmény természet- és környezetvédelem témaköreit is érintő himnuszát.

    Hídlap
  • Csomagolásmentes flashmobot szerveztek Esztergomban

    Második alkalommal rendezték meg a Vásárolj hulladék nélkül! akciót, melyhez idén Esztergom is csatlakozott. A flashmob résztvevői egy órán keresztül vásároltak zöld pólóban a piacon úgy, hogy semmihez nem kértek műanyag zacskót. Az akcióval a környezetvédelemre és a tudatos vásárlásra hívták fel a figyelmet.

    Hídlap
Advertisements