Bertalan

Hídlap

Két nap alatt hatvannégy gyorshajtót fogtak Dorogon

A Dorogi Rendőrkapitányság balesetmegelőzési célból fokozott ellenőrzéseket végez az Iskola utcában, ahol sokan figyelmen kívül hagyják a 30-as sebességkorlátozó táblák jelzéseit. A két hétig tartó ellenőrzés első két napján hatvannégy gyorshajtót fogtak, valamint több szabálysértést is rögzítettek.

Mint arról korábban beszámoltunk, a dorogi Iskola utca felújítása után fekvőrendőrt nem, csak 30-as sebességkorlátozó táblákat helyeztek ki. Az utcában található iskola igazgatója a közösségi oldalakon hívta fel a figyelmet arra, hogy a járművezetők olykor a megengedett sebesség többszörösével hajtanak végig a néhány száz méteres útszakaszon, veszélyeztetve ezzel az óvodások és iskolások életét.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtóosztályának közleményében olvasható, hogy az utóbbi időben több bejelentés is érkezett, így a védtelen gyalogosok, a balesetek elkerülése és a szabályok betartása érdekében a Dorogi Rendőrkapitányság két hetes ellenőrzéssorozatot tart ezen a szakaszon.

A helyszínen járva mi is tapasztaltuk a fokozott rendőri jelenlétet, egyúttal találkoztunk sebességmérő eszközökkel is. Az ellenőrzés eredménye meglepő, hiszen két nap alatt hatvannégy gyorshajtóval szemben intézkedtek a rendőrök. Úgy tudjuk, hogy volt olyan, aki 58 kilométer/órás sebességgel haladt el az iskola és az óvoda előtt.

A tájékoztatóból kiderül, hogy a járőröknek továbbá öt alkalommal biztonsági öv használatának elmulasztását és több egyéb szabályszegést is sikerült rögzíteniük.

  • Törpeharcsafogó versenyt rendeznek Csolnokon

    Augusztus 25-én ingyenes törpeharcsafogó versenyt rendez a Csolnoki Sporthorgász Egyesület. A Csolnoki horgásztónál tartandó megmérettetésen egy horoggal felszerelt botokkal versenyezhetnek a horgászok, akik reggel 8 órától kezdve négy órájuk van arra, hogy minél szebb és nagyobb halakat fogjanak ki a vízből.

    Hídlap
Advertisements