Jusztin

Hídlap

Két nap alatt hatvannégy gyorshajtót fogtak Dorogon

A Dorogi Rendőrkapitányság balesetmegelőzési célból fokozott ellenőrzéseket végez az Iskola utcában, ahol sokan figyelmen kívül hagyják a 30-as sebességkorlátozó táblák jelzéseit. A két hétig tartó ellenőrzés első két napján hatvannégy gyorshajtót fogtak, valamint több szabálysértést is rögzítettek.

Mint arról korábban beszámoltunk, a dorogi Iskola utca felújítása után fekvőrendőrt nem, csak 30-as sebességkorlátozó táblákat helyeztek ki. Az utcában található iskola igazgatója a közösségi oldalakon hívta fel a figyelmet arra, hogy a járművezetők olykor a megengedett sebesség többszörösével hajtanak végig a néhány száz méteres útszakaszon, veszélyeztetve ezzel az óvodások és iskolások életét.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtóosztályának közleményében olvasható, hogy az utóbbi időben több bejelentés is érkezett, így a védtelen gyalogosok, a balesetek elkerülése és a szabályok betartása érdekében a Dorogi Rendőrkapitányság két hetes ellenőrzéssorozatot tart ezen a szakaszon.

A helyszínen járva mi is tapasztaltuk a fokozott rendőri jelenlétet, egyúttal találkoztunk sebességmérő eszközökkel is. Az ellenőrzés eredménye meglepő, hiszen két nap alatt hatvannégy gyorshajtóval szemben intézkedtek a rendőrök. Úgy tudjuk, hogy volt olyan, aki 58 kilométer/órás sebességgel haladt el az iskola és az óvoda előtt.

A tájékoztatóból kiderül, hogy a járőröknek továbbá öt alkalommal biztonsági öv használatának elmulasztását és több egyéb szabályszegést is sikerült rögzíteniük.

  • Teljesen kiégett egy motorkerékpár Szobon

    Június 15-én, szombaton délután a szobi Préskertnél kigyulladt egy motorkerékpár. A Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület három fővel érkezett a helyszínre, majd porral oltó készülékkel sikerült elfolytaniuk a tüzet. Személyi sérülés nem történt, ugyanakkor a járművet már nem tudták megmenteni.

    Hídlap
  • Magyar Örökség-díjat kap a Franka

    Június 22-én Magyar Örökség-díjjal tüntetik ki az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégiumot, a kommunista diktatúra alatt végzett értékmentő tevékenységéért. Ezzel az iskola csatlakozik a korábban kitüntetettek köréhez, vagyis Illyés Gyulához, Kodály Zoltánhoz és az Aranycsapathoz is.

    Hídlap
Advertisements