Klaudia

Hídlap

176 millióból tervezik az EuroVelo 6 Esztergom és Komárom közötti szakaszát

A Speciálterv Építőmérnöki Kft., a Pro Urbe Mérnöki és Városrendezési Kft., valamint a Partner Mérnöki Iroda Kft. tervezheti az EuroVelo 6 kerékpárút Esztergom és Komárom közötti szakaszát. A munkálatok két részletben zajlanak majd: először Komárom és Dunaalmás, majd Lábatlan és Esztergom között építik meg a nyomvonalat.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kihirdette az EuroVelo 6 elnevezésű kerékpárút hálózat Esztergom és Komárom közötti szakaszára kiírt pályázat eredményét. A cég február 14-én kötött szerződést a nyertesekkel, vagyis a Speciálterv Építőmérnöki Kft., a Pro Urbe Mérnöki és Városrendezési Kft., valamint a Partner Mérnöki Iroda Kft. vállalatokkal. A tervezés összköltsége mintegy 176 millió forintba kerül.

Az ajánlatkérő a beruházást két részre bontotta. Az első etap, a Komárom és Dunaalmás között húzódó szakaszon 91,9 millió, míg a második, Lábatlan és Esztergom közötti nyomvonal esetében 83,9 millió forintos tervezési költséggel számoltak. A beruházás során mintegy 44 kilométernyi kerékpárutat építenek.

Az EuroVelo 6 – amely az Atlanti-óceánt köti össze a Fekete-tengerrel – több fontos európai folyó mentén halad és egyike annak a három vonalnak, amely érinti hazánkat. Ezzel a kalandorok a franciaországi Nantesből a kontinens gyönyörű tájait két keréken átszelve érkezhetnek meg a romániai Constancába.

Esztergomból jelenleg Búbánatvölgyig vezet kerékpárút, amely a későbbiekben megújulhat. Információink szerint a Dunakanyarban húzódó szakasz egyeztetései még jelenleg is zajlanak. Dömös határában például a 11-es főúton vezetne át a kerékpárút, ahol így minden bizonnyal forgalomlassító eszközöket is alkalmazhatnak.

(Fotó: Pixabay.com)

  • Fordulatokkal teli mérkőzésen győzött az Esztergom

    Nagy csatában, 31:26-ra győzte le a Kántor Anikó SE (KASE) csapatát a Női Kézilabda NBII Északi-csoportjában szereplő Esztergom. Az első félidő derekán a vendégek átvették a vezetést, majd a második játékrészben sikerült stabilizálni a hazai alakulat játékát és végül magabiztosan szerezték meg a két pontot.

    Hídlap
  • Lelkesen készülnek a versenyekre az ipolyszalkai önkéntes tűzoltók

    Az ipolyszalkai önkéntes lánglovagokra mindig számíthatnak a településen: részt vesznek a rendezvényeken, emellett ott segítenek, ahol tudnak. A napokban folytatták a tűzcsapok felkutatását, amelyeknek szükség esetén megfelelő állapotban kell lenniük. A lelkes brigád a jövőre nézve merész álmokat dédelget, ugyanis szertáruk felújítását tűzték ki célul.

    Hídlap
Advertisements