Klaudia

Hídlap

Befejezték a nyomozást a 710 milliós pénzmosással kapcsolatban

Lezárult a nyomozás annak a három férfinak az ügyében, akik feltörték több egymással üzleti kapcsolatban álló külföldi cég elektronikus levelezés – közölte a police.hu A két szokolyai, a budapesti társukkal a bűncselekmények során több mint 710 millió forinthoz jutottak hozzá, amelyből a nyomozók mintegy 520 milliót lefoglaltak.

Egy 32, valamint egy 36 éves szokolyai férfi a 36 éves budapesti D. Jánossal kiegészülve 2015. november 18. és december 22. között három gazdasági társaságot és egy magánszemélyt tévesztett meg azzal, hogy feltörték az egymással üzleti kapcsolatban álló cégek elektronikus levelezését. A trió ezután magukat partnernek kiadva hamis levéllel bombázták áldozataikat, amelyben jelezték, hogy további fizetési kötelezettségeiket az általuk megadott bankszámlaszámra utalják. Ez a banki azonosító egy magyar gazdasági társasághoz tartozott, a trankzakciók után az elkövetőek készpénzben felvették az összeg egy részét, a többit továbbutalták, majd onnan vették fel.

A police.hu tájékoztatása szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói 11 hónappal később, 2016. október 18-án D. Jánost és társait többek között pénzmosás, valamint közokirat-hamisítás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A trió a 2015-ben elkövetett bűncselekmények alkalmával több mint 710 millió forintot zsákmányolt, amelyből a nyomozóknak mintegy 520 millió forintot sikerült lefoglalniuk.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály munkatársai elvégezték a szükséges eljárást, az iratokat pedig átadták az illetékes ügyészség részére.

(Fotó: Pixabay.com)

  • Fordulatokkal teli mérkőzésen győzött az Esztergom

    Nagy csatában, 31:26-ra győzte le a Kántor Anikó SE (KASE) csapatát a Női Kézilabda NBII Északi-csoportjában szereplő Esztergom. Az első félidő derekán a vendégek átvették a vezetést, majd a második játékrészben sikerült stabilizálni a hazai alakulat játékát és végül magabiztosan szerezték meg a két pontot.

    Hídlap
  • Lelkesen készülnek a versenyekre az ipolyszalkai önkéntes tűzoltók

    Az ipolyszalkai önkéntes lánglovagokra mindig számíthatnak a településen: részt vesznek a rendezvényeken, emellett ott segítenek, ahol tudnak. A napokban folytatták a tűzcsapok felkutatását, amelyeknek szükség esetén megfelelő állapotban kell lenniük. A lelkes brigád a jövőre nézve merész álmokat dédelget, ugyanis szertáruk felújítását tűzték ki célul.

    Hídlap
Advertisements