Dezső

Hídlap

Civil segítséggel újították fel a kórházi masszázságyakat

Az esztergomi kórház három darab használaton kívüli, rehabilitációs célokat szolgáló masszázságyának felújításában segédkezett a Civilek a Fejlődő Városért Egyesület. A dorogi szervezet tagjai egy lábatlani kárpitost bíztak meg a munkálatokkal, nekik köszönhetően újra eredeti funkciójukat láthatják el az eszközök.

Anapokban két különböző civil csoport sietett az esztergomi Vaszary Kolos Kórház segítségére. Amint arról a hidlap.hu is beszámolt, az Erka Kincsestár és Varrósuli harmadik akciójának köszönhetően az újszülött részleg ötvenként darab takaró-, valamint harmincnyolc darab kocsihuzatot és harminc darab angolpólyát kapott.

Ezúttal a dorogi Civilek a Fejlődő Városért Egyesület három darab használaton kívüli, rehabilitációs célokat szolgáló masszázságy felújítását vállalta magára. A betegek által kedvelt, elhasználódott ágyakat lábatlani segítséggel újították fel. Az egy fix és két összecsukható ágy kárpitozását Koloszár Krisztián és felesége Mónika végezte el.

A civilek köszönik az érintettek nevében a nagylelkű felajánlást és remélik, hogy jó szolgálatot tehetnek az eszközök.

(Fotó: varkapu.info)

  • Konyhakerttel gazdagodott a Zöld Óvoda

    Szerdán délelőtt a támogatók jelenlétében avatták fel az esztergomi Zöld Óvoda udvarán kialakított konyhakertet. Az ünnepség végén a gyermekek, a nevelők és a meghívott vendégek közösen énekelték el az intézmény természet- és környezetvédelem témaköreit is érintő himnuszát.

    Hídlap
  • Csomagolásmentes flashmobot szerveztek Esztergomban

    Második alkalommal rendezték meg a Vásárolj hulladék nélkül! akciót, melyhez idén Esztergom is csatlakozott. A flashmob résztvevői egy órán keresztül vásároltak zöld pólóban a piacon úgy, hogy semmihez nem kértek műanyag zacskót. Az akcióval a környezetvédelemre és a tudatos vásárlásra hívták fel a figyelmet.

    Hídlap
Advertisements