Dezső

Hídlap

Nem csak tanulásban, hanem szertornában is jeleskednek az iskola tanulói

Szép eredményekkel zárta a 26. KIDS Kupa Torna Országos Bajnokságát az Árpád-Házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola csapata. A delegáció a budapesti Tornacsarnokban megrendezett versenyen a Lány, V-VI. korcsoportban érte el a legjobb eredményét, ahol egyénileg és csapatban is esztergomi aranyérem született.

Az esztergomi iskola szertorna csapata a napokban Budapesten vendégeskedett, ahol a katolikus iskolák számára megrendezett, 26. KIDS Kupa Torna Országos Bajnokságán képviselték a várost. A fiúk III-IV. korcsoportjának egyéni versenyében Iacobut Ádám 11., Sipos Barnabás 13., Szalkai-Tóth Csaba 14., míg Patta Dávid 20. helyezést ért el, a csapatok között pedig ötödik helyen végeztek. A V-VI. korcsoportban egyedül Barna Balázsnak drukkolhattunk, aki a 11. helyen fejezte be a versenyt.

A lányok mezőnyében több korosztályban is szerepeltek az iskola tanulói. Az I. korcsoportban egyéni versenyben Kardos Lilla 15., Grósz Zsófia 17., Iacobut Flóra 25., Zajti Réka Tímea 26., Marcsa Dóra 29., Schmidt Mária 31. lett, míg a csapatok között az ötödik helyet szerezték meg.

II. korcsoport egyéni küzdelmeiben Peck Lorett 13., Felföldi Maya 14., Iacobut Linda 31., Nagy Enikő 32., Bözödi Boglárka 36., Móczik Lili 41. helyen zárt. A csapatversenyben a hatodik helyet szerezte meg az iskola.

A III. korcsoportban indult a legtöbb esztergomi versenyző. Maradi Anna a hetedik helyre futott be, Eck Luca 11., Üveges Anna 13., Nagy Zsófia 17., Dányi Dorina 18., Kolmann Nadin 35., Alekszandrova Antónia 40. lett. A csapatok között az előkelő harmadik helyet szerezték meg.

Utolsóként a V-VI. korcsoportban szurkolhattunk a tanulóknak. A delegáció legszebb eredményét Juhász Bernadett érte el, aki megnyerte a kategóriáját. Bagi Adrienn negyedik, Radócz Flóra ötödik, míg Ollé Angéla nyolcadik helyet csípte meg. A csapatversenyben pedig szintén aranyérmet szerzett az iskola.

(Fotó: magyarepitok.hu)

  • Konyhakerttel gazdagodott a Zöld Óvoda

    Szerdán délelőtt a támogatók jelenlétében avatták fel az esztergomi Zöld Óvoda udvarán kialakított konyhakertet. Az ünnepség végén a gyermekek, a nevelők és a meghívott vendégek közösen énekelték el az intézmény természet- és környezetvédelem témaköreit is érintő himnuszát.

    Hídlap
  • Csomagolásmentes flashmobot szerveztek Esztergomban

    Második alkalommal rendezték meg a Vásárolj hulladék nélkül! akciót, melyhez idén Esztergom is csatlakozott. A flashmob résztvevői egy órán keresztül vásároltak zöld pólóban a piacon úgy, hogy semmihez nem kértek műanyag zacskót. Az akcióval a környezetvédelemre és a tudatos vásárlásra hívták fel a figyelmet.

    Hídlap
Advertisements