Dezső

Hídlap

Ingyenes kurzuson tanulhatunk angolul és németül

Európai Uniós projekt keretében több magyarországi településen, köztük Lábatlanon is ingyenes angol, illetve német nyelvtanfolyamok indulnak. Információink szerint egy jelentkező csak egyszer vehet részt a 120 órás kurzuson, a résztvevőket pedig a nyelvtudásuknak megfelelő csoportba oszthatják be.

A Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) „Idegen nyelvi készségek fejlesztése” című projektének keretében ingyenes nyelvtanfolyamokra várják az érdeklődőket. A kurzusokra munkaképeskorú lakosok jelentkezhetnek, akik nem vesznek részt más VEKOP-os képzésen. Fontos kritérium, hogy diplomával rendelkezők nem jelentkezhetnek, ugyanakkor középiskolások, egyetemisták, főiskolások és “beragadt diplomások” minden további nélkül érdeklődhetnek a kurzus iránt.

A jelentkezők a regisztrációval, illetve a tudásszint felméréssel kapcsolatban további információkat az eva.kasza.szep@labatlan.hu email címen, vagy a Kuckó Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnál személyesen, illetve a 06-33-461-091 telefonszámon kaphatnak.

(Fotó: Pixabay.com)

  • Konyhakerttel gazdagodott a Zöld Óvoda

    Szerdán délelőtt a támogatók jelenlétében avatták fel az esztergomi Zöld Óvoda udvarán kialakított konyhakertet. Az ünnepség végén a gyermekek, a nevelők és a meghívott vendégek közösen énekelték el az intézmény természet- és környezetvédelem témaköreit is érintő himnuszát.

    Hídlap
  • Csomagolásmentes flashmobot szerveztek Esztergomban

    Második alkalommal rendezték meg a Vásárolj hulladék nélkül! akciót, melyhez idén Esztergom is csatlakozott. A flashmob résztvevői egy órán keresztül vásároltak zöld pólóban a piacon úgy, hogy semmihez nem kértek műanyag zacskót. Az akcióval a környezetvédelemre és a tudatos vásárlásra hívták fel a figyelmet.

    Hídlap
Advertisements