Klaudia

Hídlap

Ingyenes kurzuson tanulhatunk angolul és németül

Európai Uniós projekt keretében több magyarországi településen, köztük Lábatlanon is ingyenes angol, illetve német nyelvtanfolyamok indulnak. Információink szerint egy jelentkező csak egyszer vehet részt a 120 órás kurzuson, a résztvevőket pedig a nyelvtudásuknak megfelelő csoportba oszthatják be.

A Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) „Idegen nyelvi készségek fejlesztése” című projektének keretében ingyenes nyelvtanfolyamokra várják az érdeklődőket. A kurzusokra munkaképeskorú lakosok jelentkezhetnek, akik nem vesznek részt más VEKOP-os képzésen. Fontos kritérium, hogy diplomával rendelkezők nem jelentkezhetnek, ugyanakkor középiskolások, egyetemisták, főiskolások és “beragadt diplomások” minden további nélkül érdeklődhetnek a kurzus iránt.

A jelentkezők a regisztrációval, illetve a tudásszint felméréssel kapcsolatban további információkat az eva.kasza.szep@labatlan.hu email címen, vagy a Kuckó Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnál személyesen, illetve a 06-33-461-091 telefonszámon kaphatnak.

(Fotó: Pixabay.com)

  • Fordulatokkal teli mérkőzésen győzött az Esztergom

    Nagy csatában, 31:26-ra győzte le a Kántor Anikó SE (KASE) csapatát a Női Kézilabda NBII Északi-csoportjában szereplő Esztergom. Az első félidő derekán a vendégek átvették a vezetést, majd a második játékrészben sikerült stabilizálni a hazai alakulat játékát és végül magabiztosan szerezték meg a két pontot.

    Hídlap
  • Lelkesen készülnek a versenyekre az ipolyszalkai önkéntes tűzoltók

    Az ipolyszalkai önkéntes lánglovagokra mindig számíthatnak a településen: részt vesznek a rendezvényeken, emellett ott segítenek, ahol tudnak. A napokban folytatták a tűzcsapok felkutatását, amelyeknek szükség esetén megfelelő állapotban kell lenniük. A lelkes brigád a jövőre nézve merész álmokat dédelget, ugyanis szertáruk felújítását tűzték ki célul.

    Hídlap
Advertisements