Dezső

Hídlap

Két autó égett ki Lábatlanon

Tűz ütött ki szombat reggel egy kétszintes lábatlani társasház mélygarázsában – olvasható a katasztrófavédelem tájékoztatójában. A Rákóczi Ferenc úton található ingatlant a beavatkozás idejére elhagyták a lakók, majd információink szerint a szellőztetés után visszaköltözhettek otthonaikba.

Szombaton délelőtt egy lábatlani kétszintes társasház mélygarázsában csaptak fel a lángok: utólag kiderült, két személyautó gyulladt ki. A tűzesethez a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók mellett bajnai és esztergomi egységek is érkezetk, majd a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két vízsugárral megfékezték a tüzet. A lakókat az oltás idejére kiköltöztették, majd az egységes nagy teljesítményű ventillátorokkal kiszellőztették az épületeket. Úgy tudjuk, hogy a lakók az utómunkálatok után visszaköltözhettek otthonaikba.

  • Konyhakerttel gazdagodott a Zöld Óvoda

    Szerdán délelőtt a támogatók jelenlétében avatták fel az esztergomi Zöld Óvoda udvarán kialakított konyhakertet. Az ünnepség végén a gyermekek, a nevelők és a meghívott vendégek közösen énekelték el az intézmény természet- és környezetvédelem témaköreit is érintő himnuszát.

    Hídlap
  • Csomagolásmentes flashmobot szerveztek Esztergomban

    Második alkalommal rendezték meg a Vásárolj hulladék nélkül! akciót, melyhez idén Esztergom is csatlakozott. A flashmob résztvevői egy órán keresztül vásároltak zöld pólóban a piacon úgy, hogy semmihez nem kértek műanyag zacskót. Az akcióval a környezetvédelemre és a tudatos vásárlásra hívták fel a figyelmet.

    Hídlap
Advertisements