Klaudia

Hídlap

Három futballpályányi terület égett vasárnap éjjel

Szombaton este nem sokkal éjfél előtt a Palatinus-tó közelében teljesített járőrszolgálatot az Esztergom-Kertvárosi Polgárőrség, amikor az Öböl Music Beach mögötti területen hatalmas füstre és fényekre figyeltek fel. A közös, összehangolt beavatkozásnak köszönhetően vasárnap éjjel sikerült megfékezni a lángokat.

Mialatt a 117-es úton Kesztölc felől közeledtek a helyszínhez, rádión azonnal riasztották az Esztergomi Polgárőrséget, amelynek szolgálatot teljesítő tagjai Dorog felől mentek ki a tűzesethez. Az esztergom-kertvárosi polgárőröktől megtudtuk, hogy a katasztrófavédelemmel folyamatos telefonos összeköttetésben voltak, majd miután a helyszínre értek, látták, hogy nagyjából három focipálya nagyságú területen csaptak fel a lángok.

Az egységek versenyt futottak az idővel, hiszen a tűz gyorsan terjedt az üdülőövezeti házak irányába, némelyik kerítését el is érték. Az esztergomi csapat igencsak közel merészkedett és porral oltó eszközzel sikerült megfékezniük a lángokat. A kertvárosi brigád ez alatt a kiérkező tűzoltókkal karöltve egy kesztölc közelében található, sorompóval lezárt magánútról közelítette meg a területet. A helyszínre érve a lánglovagok kezükbe kapták felszereléseiket és megkezdték az oltási munkálatokat, amelyek mintegy 40 percig tartottak.

A csapat helyismerete miatt felhívta az Öböl Music Beach tulajdonosát is, aki az esti órákban drónt küldött a terület fölé, ezzel meg tudta határozni a tűz nagyságát. Minden elismerés megilleti őt, hiszen közreműködésével a csoportoknak sikerült eloltaniuk a tüzet.

(Fotó: Esztergom-Kertvárosi Polgárőrség Facebook oldal)

  • Fordulatokkal teli mérkőzésen győzött az Esztergom

    Nagy csatában, 31:26-ra győzte le a Kántor Anikó SE (KASE) csapatát a Női Kézilabda NBII Északi-csoportjában szereplő Esztergom. Az első félidő derekán a vendégek átvették a vezetést, majd a második játékrészben sikerült stabilizálni a hazai alakulat játékát és végül magabiztosan szerezték meg a két pontot.

    Hídlap
  • Lelkesen készülnek a versenyekre az ipolyszalkai önkéntes tűzoltók

    Az ipolyszalkai önkéntes lánglovagokra mindig számíthatnak a településen: részt vesznek a rendezvényeken, emellett ott segítenek, ahol tudnak. A napokban folytatták a tűzcsapok felkutatását, amelyeknek szükség esetén megfelelő állapotban kell lenniük. A lelkes brigád a jövőre nézve merész álmokat dédelget, ugyanis szertáruk felújítását tűzték ki célul.

    Hídlap
Advertisements