Dezső

Hídlap

Három futballpályányi terület égett vasárnap éjjel

Szombaton este nem sokkal éjfél előtt a Palatinus-tó közelében teljesített járőrszolgálatot az Esztergom-Kertvárosi Polgárőrség, amikor az Öböl Music Beach mögötti területen hatalmas füstre és fényekre figyeltek fel. A közös, összehangolt beavatkozásnak köszönhetően vasárnap éjjel sikerült megfékezni a lángokat.

Mialatt a 117-es úton Kesztölc felől közeledtek a helyszínhez, rádión azonnal riasztották az Esztergomi Polgárőrséget, amelynek szolgálatot teljesítő tagjai Dorog felől mentek ki a tűzesethez. Az esztergom-kertvárosi polgárőröktől megtudtuk, hogy a katasztrófavédelemmel folyamatos telefonos összeköttetésben voltak, majd miután a helyszínre értek, látták, hogy nagyjából három focipálya nagyságú területen csaptak fel a lángok.

Az egységek versenyt futottak az idővel, hiszen a tűz gyorsan terjedt az üdülőövezeti házak irányába, némelyik kerítését el is érték. Az esztergomi csapat igencsak közel merészkedett és porral oltó eszközzel sikerült megfékezniük a lángokat. A kertvárosi brigád ez alatt a kiérkező tűzoltókkal karöltve egy kesztölc közelében található, sorompóval lezárt magánútról közelítette meg a területet. A helyszínre érve a lánglovagok kezükbe kapták felszereléseiket és megkezdték az oltási munkálatokat, amelyek mintegy 40 percig tartottak.

A csapat helyismerete miatt felhívta az Öböl Music Beach tulajdonosát is, aki az esti órákban drónt küldött a terület fölé, ezzel meg tudta határozni a tűz nagyságát. Minden elismerés megilleti őt, hiszen közreműködésével a csoportoknak sikerült eloltaniuk a tüzet.

(Fotó: Esztergom-Kertvárosi Polgárőrség Facebook oldal)

  • Konyhakerttel gazdagodott a Zöld Óvoda

    Szerdán délelőtt a támogatók jelenlétében avatták fel az esztergomi Zöld Óvoda udvarán kialakított konyhakertet. Az ünnepség végén a gyermekek, a nevelők és a meghívott vendégek közösen énekelték el az intézmény természet- és környezetvédelem témaköreit is érintő himnuszát.

    Hídlap
  • Csomagolásmentes flashmobot szerveztek Esztergomban

    Második alkalommal rendezték meg a Vásárolj hulladék nélkül! akciót, melyhez idén Esztergom is csatlakozott. A flashmob résztvevői egy órán keresztül vásároltak zöld pólóban a piacon úgy, hogy semmihez nem kértek műanyag zacskót. Az akcióval a környezetvédelemre és a tudatos vásárlásra hívták fel a figyelmet.

    Hídlap
Advertisements