Donát

Hídlap

Rivaldafénybe került az Altsteiner Blaskapelle

Az Altsteiner Blaskapelle zenekar három másik csoport társaságában felkerült a híres cseh-morva dechovka.eu weboldalra, ahol márciusban magyarországi együtteseket mutatnak be. A zenei formációt nem kell különösebben megmutatni, hiszen országszerte kedvelik és szeretik őket.

Nagy megtiszteltetés érte a helyi sváb és szlovák hagyományokat ápoló Altsteiner Blaskapelle zenekart, amely a Szári Német Nemzetiségi Tánccsoporttal, a Kleinturwaller Musikantennel, valamint a Pilíšská kapela-val egyetemenben felkerült a dechovka.eu weboldalra. A cseh-morva stílust képviselő együtteseket tömörítő honlapon ebben a hónapban az alábbi négy csoportot mutatják be tüzetesebben.

Az Altsteiner Blaskapelle jól ismert a térségben, ugyanis a környékbeli rendezvényeken, bálokon rendszerint ők felelnek a hangulatért. Történetük igazi sikersztori: 2011-ben egy szereplésre álltak össze, majd a sikereken felbuzdulva a tagok úgy döntöttek, hogy folytatják együtt a zenélést. Azóta sok víz lefolyt a Dunán és minden egyes koncertjük alkalmával igyekeznek igényes muzsikával megörvendeztetni a hallgatóságot.

A rivaldafénybe kerüléssel minden bizonnyal Európa-szerte újabb rajongókat szerezhetnek és ennek köszönhetően akár külföldi szereplésekre is invitálhatják őket.

(Fotó: Altsteiner Blaskapelle Facebook oldal)

 

 

  • Néhány órán belül két ittas sofőrt is elkaptak a dorogi rendőrök

    Az elmúlt hétvégén előbb Tokodon, majd néhány órával később Leányváron is ittas sofőrt igazoltattak a dorogi rendőrök. Mivel az alkoholszonda mindkét esetben pozitív eredményt mutatott, így a vezetőket előállították, jogosítványukat pedig elvették.

    Hídlap
  • Rákosmente után a Vácot is legyőzte az Esztergom

    Hazai pályán 40:31-re győzte le a Női Kézilabda NB II Észak-csoportjában szereplő Esztergomi Vitézek RAFC csapata a DKA Vácot. A fiatal, tehetséges akadémistákból álló vendégek ősszel borsot törtek az esztergomiak orra alá, most pedig pont nélkül távoztak Esztergomból.

    Hídlap
Advertisements