Dezső

Hídlap

Rivaldafénybe került az Altsteiner Blaskapelle

Az Altsteiner Blaskapelle zenekar három másik csoport társaságában felkerült a híres cseh-morva dechovka.eu weboldalra, ahol márciusban magyarországi együtteseket mutatnak be. A zenei formációt nem kell különösebben megmutatni, hiszen országszerte kedvelik és szeretik őket.

Nagy megtiszteltetés érte a helyi sváb és szlovák hagyományokat ápoló Altsteiner Blaskapelle zenekart, amely a Szári Német Nemzetiségi Tánccsoporttal, a Kleinturwaller Musikantennel, valamint a Pilíšská kapela-val egyetemenben felkerült a dechovka.eu weboldalra. A cseh-morva stílust képviselő együtteseket tömörítő honlapon ebben a hónapban az alábbi négy csoportot mutatják be tüzetesebben.

Az Altsteiner Blaskapelle jól ismert a térségben, ugyanis a környékbeli rendezvényeken, bálokon rendszerint ők felelnek a hangulatért. Történetük igazi sikersztori: 2011-ben egy szereplésre álltak össze, majd a sikereken felbuzdulva a tagok úgy döntöttek, hogy folytatják együtt a zenélést. Azóta sok víz lefolyt a Dunán és minden egyes koncertjük alkalmával igyekeznek igényes muzsikával megörvendeztetni a hallgatóságot.

A rivaldafénybe kerüléssel minden bizonnyal Európa-szerte újabb rajongókat szerezhetnek és ennek köszönhetően akár külföldi szereplésekre is invitálhatják őket.

(Fotó: Altsteiner Blaskapelle Facebook oldal)

  • Konyhakerttel gazdagodott a Zöld Óvoda

    Szerdán délelőtt a támogatók jelenlétében avatták fel az esztergomi Zöld Óvoda udvarán kialakított konyhakertet. Az ünnepség végén a gyermekek, a nevelők és a meghívott vendégek közösen énekelték el az intézmény természet- és környezetvédelem témaköreit is érintő himnuszát.

    Hídlap
  • Csomagolásmentes flashmobot szerveztek Esztergomban

    Második alkalommal rendezték meg a Vásárolj hulladék nélkül! akciót, melyhez idén Esztergom is csatlakozott. A flashmob résztvevői egy órán keresztül vásároltak zöld pólóban a piacon úgy, hogy semmihez nem kértek műanyag zacskót. Az akcióval a környezetvédelemre és a tudatos vásárlásra hívták fel a figyelmet.

    Hídlap
Advertisements