Klaudia

Hídlap

Rivaldafénybe került az Altsteiner Blaskapelle

Az Altsteiner Blaskapelle zenekar három másik csoport társaságában felkerült a híres cseh-morva dechovka.eu weboldalra, ahol márciusban magyarországi együtteseket mutatnak be. A zenei formációt nem kell különösebben megmutatni, hiszen országszerte kedvelik és szeretik őket.

Nagy megtiszteltetés érte a helyi sváb és szlovák hagyományokat ápoló Altsteiner Blaskapelle zenekart, amely a Szári Német Nemzetiségi Tánccsoporttal, a Kleinturwaller Musikantennel, valamint a Pilíšská kapela-val egyetemenben felkerült a dechovka.eu weboldalra. A cseh-morva stílust képviselő együtteseket tömörítő honlapon ebben a hónapban az alábbi négy csoportot mutatják be tüzetesebben.

Az Altsteiner Blaskapelle jól ismert a térségben, ugyanis a környékbeli rendezvényeken, bálokon rendszerint ők felelnek a hangulatért. Történetük igazi sikersztori: 2011-ben egy szereplésre álltak össze, majd a sikereken felbuzdulva a tagok úgy döntöttek, hogy folytatják együtt a zenélést. Azóta sok víz lefolyt a Dunán és minden egyes koncertjük alkalmával igyekeznek igényes muzsikával megörvendeztetni a hallgatóságot.

A rivaldafénybe kerüléssel minden bizonnyal Európa-szerte újabb rajongókat szerezhetnek és ennek köszönhetően akár külföldi szereplésekre is invitálhatják őket.

(Fotó: Altsteiner Blaskapelle Facebook oldal)

  • Fordulatokkal teli mérkőzésen győzött az Esztergom

    Nagy csatában, 31:26-ra győzte le a Kántor Anikó SE (KASE) csapatát a Női Kézilabda NBII Északi-csoportjában szereplő Esztergom. Az első félidő derekán a vendégek átvették a vezetést, majd a második játékrészben sikerült stabilizálni a hazai alakulat játékát és végül magabiztosan szerezték meg a két pontot.

    Hídlap
  • Lelkesen készülnek a versenyekre az ipolyszalkai önkéntes tűzoltók

    Az ipolyszalkai önkéntes lánglovagokra mindig számíthatnak a településen: részt vesznek a rendezvényeken, emellett ott segítenek, ahol tudnak. A napokban folytatták a tűzcsapok felkutatását, amelyeknek szükség esetén megfelelő állapotban kell lenniük. A lelkes brigád a jövőre nézve merész álmokat dédelget, ugyanis szertáruk felújítását tűzték ki célul.

    Hídlap
Advertisements