Dezső

Hídlap

Gáz szivárgott Bernecebarátiban

Gáz szivárgott egy vezetékből a Pest megyei Bernecebarátiban. A Széchenyi úti helyszínre a balassagyarmati hivatásos, valamint a vámosmikolai önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik elszorították a sérült csövet és megszüntették a gázszivárgást.

Péntek délután eddig ismeretlen okokból megsérült egy gázvezeték Bernecebarátiban, a Széchenyi úton. A riasztást követően balassagyarmati, valamint vámosmikolai önkormányzati tűzoltók érkeztek a helyszínre, akik megkezdték a munkálatokat.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint ötven méteres sugarú körben áramtalanították az ingatlanokat, amelyekből négy embert ideiglenesen kiköltöztettek. A lánglovagok végül elszorították a sérült vezetéket, így sikerült megszüntetniük a gázszivárgást.

  • Konyhakerttel gazdagodott a Zöld Óvoda

    Szerdán délelőtt a támogatók jelenlétében avatták fel az esztergomi Zöld Óvoda udvarán kialakított konyhakertet. Az ünnepség végén a gyermekek, a nevelők és a meghívott vendégek közösen énekelték el az intézmény természet- és környezetvédelem témaköreit is érintő himnuszát.

    Hídlap
  • Csomagolásmentes flashmobot szerveztek Esztergomban

    Második alkalommal rendezték meg a Vásárolj hulladék nélkül! akciót, melyhez idén Esztergom is csatlakozott. A flashmob résztvevői egy órán keresztül vásároltak zöld pólóban a piacon úgy, hogy semmihez nem kértek műanyag zacskót. Az akcióval a környezetvédelemre és a tudatos vásárlásra hívták fel a figyelmet.

    Hídlap
Advertisements