Dezső

Hídlap

Gerecsét bemutató fotóalbumhoz várják a fényképeket

A Gerecse Natúrpark értékeit, jellegzetességeit valamint életét bemutató fotóalbumot állít össze az Által-ér Szövetség, amelyhez várják a pályázók legjobbnak tartott fényképeit. A 180 alkotást tartalmazó reprezentatív kiadvány októberben négy nyelven jelenhet meg.

Az Által-ér Szövetség – mint a Gerecse Natúrpark munkaszervezete – az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében pályázatot hirdet a Gerecse Natúrpark értékeit, életét bemutató fotók benyújtására.

A reprezentatív fotóalbum összeállításához 29 település, köztük Annavölgy, Bajna, Bajót, Csolnok, Dág, Epöl, Lábatlan, Nyergesújfalu, Sárisáp, Süttő, Tát, Tokod, Tokodaltáró és Úny lakosainak fényképeit várják.

A pályázóktól olyan alkotásokat várnak, amelyek bemutatják a gazdag épített és természeti örökséget, de bemutatják a terület történelmi helyeit, hagyományait, ünnepeit és többek között a jellegzetes tájakat. Az albumba mintegy 180 alkotás kerülhet bele, amely magyar-angol-német és szlovák nyelven jelenik meg októberben.

Az érdeklődők a Gerecse Natúrpark oldalán találhatnak további információkat.

(Fotó: gerecsenaturpark.eu)

  • Konyhakerttel gazdagodott a Zöld Óvoda

    Szerdán délelőtt a támogatók jelenlétében avatták fel az esztergomi Zöld Óvoda udvarán kialakított konyhakertet. Az ünnepség végén a gyermekek, a nevelők és a meghívott vendégek közösen énekelték el az intézmény természet- és környezetvédelem témaköreit is érintő himnuszát.

    Hídlap
  • Csomagolásmentes flashmobot szerveztek Esztergomban

    Második alkalommal rendezték meg a Vásárolj hulladék nélkül! akciót, melyhez idén Esztergom is csatlakozott. A flashmob résztvevői egy órán keresztül vásároltak zöld pólóban a piacon úgy, hogy semmihez nem kértek műanyag zacskót. Az akcióval a környezetvédelemre és a tudatos vásárlásra hívták fel a figyelmet.

    Hídlap
Advertisements