Klaudia

Hídlap

Gerecsét bemutató fotóalbumhoz várják a fényképeket

A Gerecse Natúrpark értékeit, jellegzetességeit valamint életét bemutató fotóalbumot állít össze az Által-ér Szövetség, amelyhez várják a pályázók legjobbnak tartott fényképeit. A 180 alkotást tartalmazó reprezentatív kiadvány októberben négy nyelven jelenhet meg.

Az Által-ér Szövetség – mint a Gerecse Natúrpark munkaszervezete – az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében pályázatot hirdet a Gerecse Natúrpark értékeit, életét bemutató fotók benyújtására.

A reprezentatív fotóalbum összeállításához 29 település, köztük Annavölgy, Bajna, Bajót, Csolnok, Dág, Epöl, Lábatlan, Nyergesújfalu, Sárisáp, Süttő, Tát, Tokod, Tokodaltáró és Úny lakosainak fényképeit várják.

A pályázóktól olyan alkotásokat várnak, amelyek bemutatják a gazdag épített és természeti örökséget, de bemutatják a terület történelmi helyeit, hagyományait, ünnepeit és többek között a jellegzetes tájakat. Az albumba mintegy 180 alkotás kerülhet bele, amely magyar-angol-német és szlovák nyelven jelenik meg októberben.

Az érdeklődők a Gerecse Natúrpark oldalán találhatnak további információkat.

(Fotó: gerecsenaturpark.eu)

  • Fordulatokkal teli mérkőzésen győzött az Esztergom

    Nagy csatában, 31:26-ra győzte le a Kántor Anikó SE (KASE) csapatát a Női Kézilabda NBII Északi-csoportjában szereplő Esztergom. Az első félidő derekán a vendégek átvették a vezetést, majd a második játékrészben sikerült stabilizálni a hazai alakulat játékát és végül magabiztosan szerezték meg a két pontot.

    Hídlap
  • Lelkesen készülnek a versenyekre az ipolyszalkai önkéntes tűzoltók

    Az ipolyszalkai önkéntes lánglovagokra mindig számíthatnak a településen: részt vesznek a rendezvényeken, emellett ott segítenek, ahol tudnak. A napokban folytatták a tűzcsapok felkutatását, amelyeknek szükség esetén megfelelő állapotban kell lenniük. A lelkes brigád a jövőre nézve merész álmokat dédelget, ugyanis szertáruk felújítását tűzték ki célul.

    Hídlap
Advertisements