Klaudia

Hídlap

Fákat csavart ki, tetőt bontott meg a viharos szél

Esztergomban polikarbonát tetőt bontott meg a viharos szél, másutt pedig letört faágak okoztak forgalmi akadályokat az éjszaka folyamán. A vasárnap este érkezett szélvihar leginkább a Dunakanyar térségében pusztított, a Budapest-Vác-Szob vonalon pedig a sínekre dőlt fa miatt hosszabb menetidővel közlekedtek a vonatok.

Viharos erejű széllel érkezett meg vasárnap az a hidegfront, amely országszerte jelentős károkat okozott. Esztergombam a Visegrádi út felett húzódó magasfeszültsége vezetékekre faágak hullottak, ezáltal áramszünetet okozva a környező utcákban. Szinte ezzel egyidőben Lábatlanon a kőbányához vezető bekötőút mentén csavart ki egy fát a szél, amely rövid ideig forgalmi akadályt képezett.

Bajnán éjféltájt egy 10 méter hosszú és 20 centiméter átmérőjű fa dőlt az úttestre, amelyet a helyszínre érkező egységek motoros fűrész segítségével aprítottak fel, hajnalban pedig az esztergomi Erzsébet királyné utcában akadt dolguk a tűzoltóknak. A Vaskapu-hegy közelében található Galagonyás úton egy ingatlan polikarbonát borítású tetőszerkezetét bontotta meg a szél, amelyet kézi erővel kellett eltávolítaniuk.

Az országra lecsapó vihar a Dunakanyart sem kímélte. Csámpai Attila tűzoltó százados, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvívője megkeresésünkre elmondta, hogy éjféltől reggelig mintegy száz bejelentés érkezett az igazgatóságukra. A váci lánglovagokat a kismarosi Zrínyi utcában, valamint a 12-es főút 4. számú kilométerszelvényében is úttestre dőlt fához riasztották.

Jelentős fennakadásokat okozott a vihar a Budapest-Vác-Szob vasútvonalon is, ahol még hétfőn délután is hosszabb menetidővel közlekedtek a vonatok. A Mávinform tájékoztatása szerint Vác és Göd között a sínekre hullott ágak miatt csak egy vágányon közlekedhettek a szerelvények.

A szél azóta veszített erejéből, a hidegfronti elhagyja térségünket, helyét pedig csapadékkal érkező melegfront veszi át.

  • Fordulatokkal teli mérkőzésen győzött az Esztergom

    Nagy csatában, 31:26-ra győzte le a Kántor Anikó SE (KASE) csapatát a Női Kézilabda NBII Északi-csoportjában szereplő Esztergom. Az első félidő derekán a vendégek átvették a vezetést, majd a második játékrészben sikerült stabilizálni a hazai alakulat játékát és végül magabiztosan szerezték meg a két pontot.

    Hídlap
  • Lelkesen készülnek a versenyekre az ipolyszalkai önkéntes tűzoltók

    Az ipolyszalkai önkéntes lánglovagokra mindig számíthatnak a településen: részt vesznek a rendezvényeken, emellett ott segítenek, ahol tudnak. A napokban folytatták a tűzcsapok felkutatását, amelyeknek szükség esetén megfelelő állapotban kell lenniük. A lelkes brigád a jövőre nézve merész álmokat dédelget, ugyanis szertáruk felújítását tűzték ki célul.

    Hídlap
Advertisements