Dezső

Hídlap

Győztesként ünnepelték a dági röplabdázókat

Bár vereséget szenvedett a felkészülési találkozón, mégis győztesként ünnepelték az újjászerveződött dági felnőtt röplabdacsapatot az Oszuska Miklós Sportcsarnokban. Az alakulat ezúttal is meggyőző játékkal rukkolt elő, összetartásukkal és a szurkolók szeretetével pedig rövid időn belül újra a hazai élvonalban szerepelhetnek.

Hangorkán, üdvrivalgás jellemezte korábban a Dági KSE felnőtt csapatának mérkőzéseit, amely éveken keresztül a hazai férfi röplabda elitjéhez tartozott. Bár az alakulat évekkel ezelőtt visszalépett a pontvadászattól, majd feloszlott, a helyi lelkes sportvezetők nem hagyták veszni a dicső múltat és alapjaitól építették újjá a szakosztályt.

A fiatalok tündöklése azóta is bizonyítja, hogy a községban helye van a röplabdának. A minap az újjászervezett felnőtt gárda vívott felkészülési találkozót a Gyöngyös ellen: bár a rutinos, összeszokott vendégcsapat hamar 2:0-ás előnyre tett szert, a lelkes fiatalok alkotta Dág mégis partiban voltak a Heves megyeiekkel. Bár 2:2 után a mindent eldöntő szettet a Gyöngyös húzta be, Kiss Kálmán edző tanítványainak nem volt oka a bánkódásra.

A közönség biztatása alapján elmondhatjuk, hogy bár a csapat jelenleg nem első osztályban vitézkedik, a szurkolóik továbbra is az élvonalba tartoznak.

(Fotó: Dági KSE röplabda szakosztály Facebook oldal)

  • Konyhakerttel gazdagodott a Zöld Óvoda

    Szerdán délelőtt a támogatók jelenlétében avatták fel az esztergomi Zöld Óvoda udvarán kialakított konyhakertet. Az ünnepség végén a gyermekek, a nevelők és a meghívott vendégek közösen énekelték el az intézmény természet- és környezetvédelem témaköreit is érintő himnuszát.

    Hídlap
  • Csomagolásmentes flashmobot szerveztek Esztergomban

    Második alkalommal rendezték meg a Vásárolj hulladék nélkül! akciót, melyhez idén Esztergom is csatlakozott. A flashmob résztvevői egy órán keresztül vásároltak zöld pólóban a piacon úgy, hogy semmihez nem kértek műanyag zacskót. Az akcióval a környezetvédelemre és a tudatos vásárlásra hívták fel a figyelmet.

    Hídlap
Advertisements