Klaudia

Hídlap

Esztergomot is érinti a 2019-es Tour de Hongrie mezőnye

Esztergomban lesz a 40. Tour de Hongrie, vagyis a Magyar Kerékpáros Körverseny első szakaszának befutója – jelentették be a Budapest Music Centerben rendezett sajtótájékoztatón. A mezőny a 194 kilométer hosszúságú táv során a Pilisben két kört is teljesít majd, a hegyi hajrá után pedig városunkba zárul az első versenynap.

Idén negyvenedik alkalommal rendezik meg a Tour de Hongrie kerékpáros körversenyt, amely újra egyre nagyobb népszerűségnek. A Budapest Music Centerben rendezett sajtótájékoztatón részletesen bemutatták az idei 890 kilométeres sportesemény szakaszait. A nemzetközi mezőny június 11-én rajtol majd el Siófokból, ahol egy négy kilométeres prológ futamon vesznek részt.

Az első, 194 kilométeres szakaszt egy nappal később, június 12-én rendezik meg: a versenyzők a velencei rajtot követően megkerülik a tavat, majd a Velencei-hegységet maguk mögött hagyva elérkeznek a Pilisbe is, ahol két kört is teljesítenek. A befutó aznap Esztergom városában lesz, a négy gyorsasági szakasz mellett két hegyi hajrá vár a mezőnyre.

Június 13-án az országúti kerékpárosok Balassagyarmatról indulnak útnak, és az Északi-középhegységen keresztülhaladva érkeznek majd meg Miskolcra. A 201 kilométeres táv során három gyorsasági sprint mellett három nehéz emelkedővel is meg kell küzdeniük a sportolóknak.

Június 14-én két félszakaszt rendeznek. Kazincbarcikáról a Tisza-tóhoz gurulnak a kerékpárosok, akik a tiszafüredi pihenőt követően Hajdúszoboszlóra tekernek át.

Június 15-én a szintén alföldi városból, Karcagból újra a hegyek felé fordul a mezőny és embertpróbáló táv végén érkeznek meg hazánk legmagasabb pontjára, a Kékestetőre. Bár a táv 138 kilométer, minden bizonnyal az igazi nehézségeket az utolsó néhány kilométerek jelentik majd.

Június 16-án, a Tour de Hongrie zárónapján a “hírös városból”, Kecskemétről indulnak végső útjukra a versenyzők, akik Dunaföldvár érintésével érkeznek meg Székesfehérvárra. A befutó előtt négy kört is megtesz majd a városban a mezőny, így igazi izgalmaknak lehetnek szemtanúi az érdeklődők.

Az év egyik legnagyobb hazai sporteseményén 145 kerékpáros szerepel majd, az utolsó két versenynapról másfél órás élő adásban közvetít majd az Eurosport televíziós csatorna.

(Borítókép: programturizmus.hu)

  • Fordulatokkal teli mérkőzésen győzött az Esztergom

    Nagy csatában, 31:26-ra győzte le a Kántor Anikó SE (KASE) csapatát a Női Kézilabda NBII Északi-csoportjában szereplő Esztergom. Az első félidő derekán a vendégek átvették a vezetést, majd a második játékrészben sikerült stabilizálni a hazai alakulat játékát és végül magabiztosan szerezték meg a két pontot.

    Hídlap
  • Lelkesen készülnek a versenyekre az ipolyszalkai önkéntes tűzoltók

    Az ipolyszalkai önkéntes lánglovagokra mindig számíthatnak a településen: részt vesznek a rendezvényeken, emellett ott segítenek, ahol tudnak. A napokban folytatták a tűzcsapok felkutatását, amelyeknek szükség esetén megfelelő állapotban kell lenniük. A lelkes brigád a jövőre nézve merész álmokat dédelget, ugyanis szertáruk felújítását tűzték ki célul.

    Hídlap
Advertisements