Dezső

Hídlap

Százmillió forintból fejlesztik a nagymarosi szabadstrandot

Százmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Nagymaros önkormányzata a dunai szabadstrandok fejlesztése program keretében. A pályázat a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. kedvező döntésének köszönhető. A június 30-ig megvalósítandó beruházásról a későbbiekben adnak részletesebb tájékoztatást.

Mint arról beszámoltunk, folytatódik a strandfejlesztési program, amelynek második ütemében 1 milliárd forintból újulhatnak meg a Dunakanyarban található népszerű fürdőhelyek is. A korszerűsítések hozzájárulhatnak ahhoz, hogy egyes partszakaszokon az infrastrukturális fejlesztések mellett vízi attrakciókat hozzanak létre.

Nagymaros önkormányzata a közösségi oldalán arról tájékoztatta a lakosokat, hogy százmillió forintnyi vissza nem térítendő támogatást nyertek a település szabadstrandjának megújítására. A fejlesztést június 30-ig kell megvalósítaniuk, amelyről a későbbiekben adnak részletesebb tájékoztatást.

(Fotó: Nagymaros Város Önkormányzat Facebook oldal)

  • Konyhakerttel gazdagodott a Zöld Óvoda

    Szerdán délelőtt a támogatók jelenlétében avatták fel az esztergomi Zöld Óvoda udvarán kialakított konyhakertet. Az ünnepség végén a gyermekek, a nevelők és a meghívott vendégek közösen énekelték el az intézmény természet- és környezetvédelem témaköreit is érintő himnuszát.

    Hídlap
  • Csomagolásmentes flashmobot szerveztek Esztergomban

    Második alkalommal rendezték meg a Vásárolj hulladék nélkül! akciót, melyhez idén Esztergom is csatlakozott. A flashmob résztvevői egy órán keresztül vásároltak zöld pólóban a piacon úgy, hogy semmihez nem kértek műanyag zacskót. Az akcióval a környezetvédelemre és a tudatos vásárlásra hívták fel a figyelmet.

    Hídlap
Advertisements