Klaudia

Hídlap

Esztergomi ezüstérem született az Úszó Diákolimpia országos döntőjében

Négy tanulóval képviseltette magát az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola a Győrben megrendezett Úszi Diákolimpia országos döntőjében. Wild Zsófia érte el a legnagyobb sikert, aki a V-VI. korcsoportban versenyezve 100 méter mellúszásban ezüstérmet szerzett.

A minap Győrben rendezték meg az Úszó Diákolimpia országos döntőjét, amelyen esztergomi versenyzők is medencébe szálltak. Az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola négy diákja kvalifikálta magát az utolsó fordulóba, akik a V-VI. korcsoportban szerepeltek.

Deér Ádám, 100 méter mellúszásban szerepelt: a tanuló 01:21,5-ös idővel szintén tizenharmadik lett. Szintén ebben a korcsoportban, de 100 méter háton indult Putz Tamás, aki 01:17,1-es idővel tizennegyedik versenyzőként ért célba.

A döntőben esztergomi részről Wild Zsófia érte el a legnagyobb sikert: 100 méter mellúszásban nagy csatát vívott Fecske Laura Kittivel, aki nyolc tizeddel előzte meg Wild Zsófiát, az esztergomi tanuló pedig 01:18,4-es idővel ezüstérmet szerzett. Később 100 méter hátúszás döntőjében is szerepelt, ahol hetedik helyet szerezte meg.

A tanulókat Hernádi Holda, Horváth-Szeder Enikő készítette fel, Győrbe pedig Orbán Sára kísérte el őket.

(Fotó: Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola Facebook oldal)

  • Fordulatokkal teli mérkőzésen győzött az Esztergom

    Nagy csatában, 31:26-ra győzte le a Kántor Anikó SE (KASE) csapatát a Női Kézilabda NBII Északi-csoportjában szereplő Esztergom. Az első félidő derekán a vendégek átvették a vezetést, majd a második játékrészben sikerült stabilizálni a hazai alakulat játékát és végül magabiztosan szerezték meg a két pontot.

    Hídlap
  • Lelkesen készülnek a versenyekre az ipolyszalkai önkéntes tűzoltók

    Az ipolyszalkai önkéntes lánglovagokra mindig számíthatnak a településen: részt vesznek a rendezvényeken, emellett ott segítenek, ahol tudnak. A napokban folytatták a tűzcsapok felkutatását, amelyeknek szükség esetén megfelelő állapotban kell lenniük. A lelkes brigád a jövőre nézve merész álmokat dédelget, ugyanis szertáruk felújítását tűzték ki célul.

    Hídlap
Advertisements