Orbán

Hídlap

Esztergomi ezüstérem született az Úszó Diákolimpia országos döntőjében

Négy tanulóval képviseltette magát az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola a Győrben megrendezett Úszi Diákolimpia országos döntőjében. Wild Zsófia érte el a legnagyobb sikert, aki a V-VI. korcsoportban versenyezve 100 méter mellúszásban ezüstérmet szerzett.

A minap Győrben rendezték meg az Úszó Diákolimpia országos döntőjét, amelyen esztergomi versenyzők is medencébe szálltak. Az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola négy diákja kvalifikálta magát az utolsó fordulóba, akik a V-VI. korcsoportban szerepeltek.

Deér Ádám, 100 méter mellúszásban szerepelt: a tanuló 01:21,5-ös idővel szintén tizenharmadik lett. Szintén ebben a korcsoportban, de 100 méter háton indult Putz Tamás, aki 01:17,1-es idővel tizennegyedik versenyzőként ért célba.

A döntőben esztergomi részről Wild Zsófia érte el a legnagyobb sikert: 100 méter mellúszásban nagy csatát vívott Fecske Laura Kittivel, aki nyolc tizeddel előzte meg Wild Zsófiát, az esztergomi tanuló pedig 01:18,4-es idővel ezüstérmet szerzett. Később 100 méter hátúszás döntőjében is szerepelt, ahol hetedik helyet szerezte meg.

A tanulókat Hernádi Holda, Horváth-Szeder Enikő készítette fel, Győrbe pedig Orbán Sára kísérte el őket.

(Fotó: Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola Facebook oldal)

  • Ifjú tűzoltókká váltak a tokodi óvodások

    Gyermeknap alkalmából látogattak el a Mesevár Óvodába a Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. Az önkéntesek segítségével maguk a gyermekek is lánglovagokká vállhattak: miután felhúzták a védősisakokat, a bátrabbak gépjárműfecskendezővel olthatták el az “égő házikót”.

    Hídlap
  • Extrém futók és kerékpárosok veszik birtokba Márianosztrát

    A MINEKRAFT Challenge keretében keretében extrém futók és kerékpárosok népesítik be szombaton a települést. A focipályán gyermekprogramokkal is várják az érdeklődőket. A helyszínen DJ Dominik is fellép, akit a Crazy Granat koncertje követ majd.

    Hídlap
Advertisements