Izsó

Hídlap

Esztergomi ezüstérem született az Úszó Diákolimpia országos döntőjében

Négy tanulóval képviseltette magát az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola a Győrben megrendezett Úszi Diákolimpia országos döntőjében. Wild Zsófia érte el a legnagyobb sikert, aki a V-VI. korcsoportban versenyezve 100 méter mellúszásban ezüstérmet szerzett.

A minap Győrben rendezték meg az Úszó Diákolimpia országos döntőjét, amelyen esztergomi versenyzők is medencébe szálltak. Az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola négy diákja kvalifikálta magát az utolsó fordulóba, akik a V-VI. korcsoportban szerepeltek.

Deér Ádám, 100 méter mellúszásban szerepelt: a tanuló 01:21,5-ös idővel szintén tizenharmadik lett. Szintén ebben a korcsoportban, de 100 méter háton indult Putz Tamás, aki 01:17,1-es idővel tizennegyedik versenyzőként ért célba.

A döntőben esztergomi részről Wild Zsófia érte el a legnagyobb sikert: 100 méter mellúszásban nagy csatát vívott Fecske Laura Kittivel, aki nyolc tizeddel előzte meg Wild Zsófiát, az esztergomi tanuló pedig 01:18,4-es idővel ezüstérmet szerzett. Később 100 méter hátúszás döntőjében is szerepelt, ahol hetedik helyet szerezte meg.

A tanulókat Hernádi Holda, Horváth-Szeder Enikő készítette fel, Győrbe pedig Orbán Sára kísérte el őket.

(Fotó: Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola Facebook oldal)

  • Hazai pályán taroltak a dorogi birkózók

    A dorogi sportcsarnokban rendezték meg a KO-VA GÉP Kupa nemzetközi birkózó versenyt, melyen mintegy száz fiatal sportoló lépett szőnyegre. A megmérettetésen honi, szlovákiai és némi meglepetésként szerbiai magyar versenyzők is szerepeltek. A Dorogi Nehézatlétikai Club (DNC) ezúttal is érmek sokaságát zsebelte be.

    Hídlap
  • Idén is megrendezik az amatőr versmondók versenyét Esztergomban

    Október 5-én, 10 órai kezdettel az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban rendezik meg a Virág volt a vers című, amatőr, 50 év feletti versmondók versenyét. Az XLVIII. Megyei Könyvhét keretében megrendezendő szavalóversenyre szeptemberi 27-ig lehet jelentkezni.

    Hídlap
Advertisements