Dezső

Hídlap

Gallyazás miatt zártak le parkolókat Esztergomban

Gallyazási munkálatok miatt szerdán reggel lezárták a forgalom elől az esztergomi Petőfi Sándor, valamint a Kölcsey Ferenc utca parkolóit. Minden bizonnyal a szakemberek azért végezték el a szükséges óvintézkedéseket, hogy megelőzzék az esetleges autókárokat. A munkálatok befejezése után újra megnyitják a parkolókat.

Folytatódnak a Petőfi Sándor utcán az előző héten megkezdett gallyazási munkálatok: korábban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal épülete mellett található fákat metszették meg, most pedig az Esztergomi Kolping Katolikus Középiskolától a Fekete Sas Gyorsétkezdéig húzódó szakasz következik. Információink szerint emiatt zárták le a közlekedők elől a Petőfi Sándor és a Kölcsey Ferenc utca parkolóit, amelyet a munkálatok befejezése után várhatóan újra használhatnak a járművezetők.

(Fotó: Esztergom Facebook csoport)

  • Konyhakerttel gazdagodott a Zöld Óvoda

    Szerdán délelőtt a támogatók jelenlétében avatták fel az esztergomi Zöld Óvoda udvarán kialakított konyhakertet. Az ünnepség végén a gyermekek, a nevelők és a meghívott vendégek közösen énekelték el az intézmény természet- és környezetvédelem témaköreit is érintő himnuszát.

    Hídlap
  • Csomagolásmentes flashmobot szerveztek Esztergomban

    Második alkalommal rendezték meg a Vásárolj hulladék nélkül! akciót, melyhez idén Esztergom is csatlakozott. A flashmob résztvevői egy órán keresztül vásároltak zöld pólóban a piacon úgy, hogy semmihez nem kértek műanyag zacskót. Az akcióval a környezetvédelemre és a tudatos vásárlásra hívták fel a figyelmet.

    Hídlap
Advertisements