Klaudia

Hídlap

Gyártják a Budapest-Szob vasútvonal emeletes vonatait

Megérkeztek a Dunakeszi Járműjavítóba a Stadler által gyártott KISS emeletes motorvonatok kocsiszekrényei – olvasható a MÁV Facebook oldalán. Az első tizenegy darab, nagy kapacitású szerelvény még ebben az évben forgalomba állhat a Budapest-Vác-Szob, valamint a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonalakon.

A MÁV-Start Zrt. két éve kötött szerződést a vasúti szerelvényeket gyártó Stadler céggel: a megállapodás értelmében 40 darab hat részes motorvonat készül el a vállalat magyarországi üzemében. Az első tizenegy szerelvény kocsitestét és forgóvázát már legyártották Szolnokon, többségünk néhány napja érkezett meg Dunakeszire, ahol elkezdődhet az összeszerelési fázis.

Az üzembe helyezés után az emeletes motorvonatok Magyarországon elsőként a Budapest-Vác-Szob, valamint a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonalakon közlekednek majd.

(Fotó: Molnár Zsolt, MÁV-START Zrt.)

  • Fordulatokkal teli mérkőzésen győzött az Esztergom

    Nagy csatában, 31:26-ra győzte le a Kántor Anikó SE (KASE) csapatát a Női Kézilabda NBII Északi-csoportjában szereplő Esztergom. Az első félidő derekán a vendégek átvették a vezetést, majd a második játékrészben sikerült stabilizálni a hazai alakulat játékát és végül magabiztosan szerezték meg a két pontot.

    Hídlap
  • Lelkesen készülnek a versenyekre az ipolyszalkai önkéntes tűzoltók

    Az ipolyszalkai önkéntes lánglovagokra mindig számíthatnak a településen: részt vesznek a rendezvényeken, emellett ott segítenek, ahol tudnak. A napokban folytatták a tűzcsapok felkutatását, amelyeknek szükség esetén megfelelő állapotban kell lenniük. A lelkes brigád a jövőre nézve merész álmokat dédelget, ugyanis szertáruk felújítását tűzték ki célul.

    Hídlap
Advertisements