Dezső

Hídlap

Gyártják a Budapest-Szob vasútvonal emeletes vonatait

Megérkeztek a Dunakeszi Járműjavítóba a Stadler által gyártott KISS emeletes motorvonatok kocsiszekrényei – olvasható a MÁV Facebook oldalán. Az első tizenegy darab, nagy kapacitású szerelvény még ebben az évben forgalomba állhat a Budapest-Vác-Szob, valamint a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonalakon.

A MÁV-Start Zrt. két éve kötött szerződést a vasúti szerelvényeket gyártó Stadler céggel: a megállapodás értelmében 40 darab hat részes motorvonat készül el a vállalat magyarországi üzemében. Az első tizenegy szerelvény kocsitestét és forgóvázát már legyártották Szolnokon, többségünk néhány napja érkezett meg Dunakeszire, ahol elkezdődhet az összeszerelési fázis.

Az üzembe helyezés után az emeletes motorvonatok Magyarországon elsőként a Budapest-Vác-Szob, valamint a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonalakon közlekednek majd.

(Fotó: Molnár Zsolt, MÁV-START Zrt.)

  • Konyhakerttel gazdagodott a Zöld Óvoda

    Szerdán délelőtt a támogatók jelenlétében avatták fel az esztergomi Zöld Óvoda udvarán kialakított konyhakertet. Az ünnepség végén a gyermekek, a nevelők és a meghívott vendégek közösen énekelték el az intézmény természet- és környezetvédelem témaköreit is érintő himnuszát.

    Hídlap
  • Csomagolásmentes flashmobot szerveztek Esztergomban

    Második alkalommal rendezték meg a Vásárolj hulladék nélkül! akciót, melyhez idén Esztergom is csatlakozott. A flashmob résztvevői egy órán keresztül vásároltak zöld pólóban a piacon úgy, hogy semmihez nem kértek műanyag zacskót. Az akcióval a környezetvédelemre és a tudatos vásárlásra hívták fel a figyelmet.

    Hídlap
Advertisements