Dezső

Hídlap

Magabiztosan nyerték meg a március 15-i történelmi vetélkedőt

Az Esztergomi József Attila Általános Iskola nyerte a hagyományos, március 15-i nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódó városi történelmi versenyt. Az intézmény hetedik évfolyamos diákjai lelkiismeretesen készültek a vetélkedőre és kiemelkedő teljesítménnyel, magabiztosan szerezték meg az első helyet.

Idén is megrendezték városunkban a hagyományos, március 15-i nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódó városi történelmi versenyt, amelyben az oktatási intézmények hét csapata mérte össze tudását. A diákoknak a vetélkedőn az 1848-49-es forradalom és szabadságharc országos és esztergomi eseményeivel, valamint kiemelkedő személyeivel kapcsolatban kellett különböző feladványokat megoldaniuk.

Az Esztergomi József Attila Általános Iskolát ezúttal Alfaro-Juhász Sergio Márton, Bakalár Máté, Horváth Maja, Varga Milán és Vincze Balázs képviselte. Az intézmény a korábbi években többször is megnyerte a versenyt, ennek megfelelően most is esélyesként vett részt a vetélkedőn. A hetedik évfolyamos tanulók Kohl Magdolna pedagógus segítségével lelkiismeretesen készültek a megmérettetésre. A kezdeti izgalom után összehangoltan oldották meg a feladatokat és végül magabiztosan, kiemelkedő teljesítményt nyújtva nyerték meg a versenyt.

(Fotó: József Attila Általános Iskola Esztergom Facebook oldal)

 

  • Konyhakerttel gazdagodott a Zöld Óvoda

    Szerdán délelőtt a támogatók jelenlétében avatták fel az esztergomi Zöld Óvoda udvarán kialakított konyhakertet. Az ünnepség végén a gyermekek, a nevelők és a meghívott vendégek közösen énekelték el az intézmény természet- és környezetvédelem témaköreit is érintő himnuszát.

    Hídlap
  • Csomagolásmentes flashmobot szerveztek Esztergomban

    Második alkalommal rendezték meg a Vásárolj hulladék nélkül! akciót, melyhez idén Esztergom is csatlakozott. A flashmob résztvevői egy órán keresztül vásároltak zöld pólóban a piacon úgy, hogy semmihez nem kértek műanyag zacskót. Az akcióval a környezetvédelemre és a tudatos vásárlásra hívták fel a figyelmet.

    Hídlap
Advertisements