Klaudia

Hídlap

Magabiztosan nyerték meg a március 15-i történelmi vetélkedőt

Az Esztergomi József Attila Általános Iskola nyerte a hagyományos, március 15-i nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódó városi történelmi versenyt. Az intézmény hetedik évfolyamos diákjai lelkiismeretesen készültek a vetélkedőre és kiemelkedő teljesítménnyel, magabiztosan szerezték meg az első helyet.

Idén is megrendezték városunkban a hagyományos, március 15-i nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódó városi történelmi versenyt, amelyben az oktatási intézmények hét csapata mérte össze tudását. A diákoknak a vetélkedőn az 1848-49-es forradalom és szabadságharc országos és esztergomi eseményeivel, valamint kiemelkedő személyeivel kapcsolatban kellett különböző feladványokat megoldaniuk.

Az Esztergomi József Attila Általános Iskolát ezúttal Alfaro-Juhász Sergio Márton, Bakalár Máté, Horváth Maja, Varga Milán és Vincze Balázs képviselte. Az intézmény a korábbi években többször is megnyerte a versenyt, ennek megfelelően most is esélyesként vett részt a vetélkedőn. A hetedik évfolyamos tanulók Kohl Magdolna pedagógus segítségével lelkiismeretesen készültek a megmérettetésre. A kezdeti izgalom után összehangoltan oldották meg a feladatokat és végül magabiztosan, kiemelkedő teljesítményt nyújtva nyerték meg a versenyt.

(Fotó: József Attila Általános Iskola Esztergom Facebook oldal)

  • Fordulatokkal teli mérkőzésen győzött az Esztergom

    Nagy csatában, 31:26-ra győzte le a Kántor Anikó SE (KASE) csapatát a Női Kézilabda NBII Északi-csoportjában szereplő Esztergom. Az első félidő derekán a vendégek átvették a vezetést, majd a második játékrészben sikerült stabilizálni a hazai alakulat játékát és végül magabiztosan szerezték meg a két pontot.

    Hídlap
  • Lelkesen készülnek a versenyekre az ipolyszalkai önkéntes tűzoltók

    Az ipolyszalkai önkéntes lánglovagokra mindig számíthatnak a településen: részt vesznek a rendezvényeken, emellett ott segítenek, ahol tudnak. A napokban folytatták a tűzcsapok felkutatását, amelyeknek szükség esetén megfelelő állapotban kell lenniük. A lelkes brigád a jövőre nézve merész álmokat dédelget, ugyanis szertáruk felújítását tűzték ki célul.

    Hídlap
Advertisements