Klaudia

Hídlap

Várják a javaslatokat a Csolnokért díjra

Kolonics Péterné polgármesternek március 31-ig írásos indokkal ellátva nyúthatják be a javaslataikat az érintettek az idei Csolnokért díj adományozásával kapcsolatban. A 2017-ben alakított kitüntetést elsősorban a településért kiemelkedő tevékenységet végző személyeknek vagy civil szervezeteknek adhatják át.

A csolnoki képviselő-testület 2017-ben alapította meg a Csolnokért díjat, amelyet annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak adnak át, aki valamely kiemelkedő teljesítményével, vagy egész életművével jelentős mértékben hozzájárult a község fejlődőséhez, kulturális életének felpezsdítéséhez és nem utolsó sorban a település hírnevének öregbítéséhez.

A díj adományozására idén a polgármesteren kívül a képviselők, a képviselő-testület bizottsága, a nemzetiségi önkormányzat és helyi intézmény, valamint civil szervezet vezetői tehetnek javaslatokat, amelyeket március 31-ig írásos indokkal ellátva kell benyújtaniuk Kolonics Péterné polgármesternek.

A Csolnokért díjjal Mayer Istvánnét tüntették ki, aki pedagógusként több generáció növendékeinek igyekezett továbbadni a csolnoki sváb hagyományokat.

(Fotó: mapio.net)

  • Fordulatokkal teli mérkőzésen győzött az Esztergom

    Nagy csatában, 31:26-ra győzte le a Kántor Anikó SE (KASE) csapatát a Női Kézilabda NBII Északi-csoportjában szereplő Esztergom. Az első félidő derekán a vendégek átvették a vezetést, majd a második játékrészben sikerült stabilizálni a hazai alakulat játékát és végül magabiztosan szerezték meg a két pontot.

    Hídlap
  • Lelkesen készülnek a versenyekre az ipolyszalkai önkéntes tűzoltók

    Az ipolyszalkai önkéntes lánglovagokra mindig számíthatnak a településen: részt vesznek a rendezvényeken, emellett ott segítenek, ahol tudnak. A napokban folytatták a tűzcsapok felkutatását, amelyeknek szükség esetén megfelelő állapotban kell lenniük. A lelkes brigád a jövőre nézve merész álmokat dédelget, ugyanis szertáruk felújítását tűzték ki célul.

    Hídlap
Advertisements