Dezső

Hídlap

Várják a javaslatokat a Csolnokért díjra

Kolonics Péterné polgármesternek március 31-ig írásos indokkal ellátva nyúthatják be a javaslataikat az érintettek az idei Csolnokért díj adományozásával kapcsolatban. A 2017-ben alakított kitüntetést elsősorban a településért kiemelkedő tevékenységet végző személyeknek vagy civil szervezeteknek adhatják át.

A csolnoki képviselő-testület 2017-ben alapította meg a Csolnokért díjat, amelyet annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak adnak át, aki valamely kiemelkedő teljesítményével, vagy egész életművével jelentős mértékben hozzájárult a község fejlődőséhez, kulturális életének felpezsdítéséhez és nem utolsó sorban a település hírnevének öregbítéséhez.

A díj adományozására idén a polgármesteren kívül a képviselők, a képviselő-testület bizottsága, a nemzetiségi önkormányzat és helyi intézmény, valamint civil szervezet vezetői tehetnek javaslatokat, amelyeket március 31-ig írásos indokkal ellátva kell benyújtaniuk Kolonics Péterné polgármesternek.

A Csolnokért díjjal Mayer Istvánnét tüntették ki, aki pedagógusként több generáció növendékeinek igyekezett továbbadni a csolnoki sváb hagyományokat.

(Fotó: mapio.net)

  • Konyhakerttel gazdagodott a Zöld Óvoda

    Szerdán délelőtt a támogatók jelenlétében avatták fel az esztergomi Zöld Óvoda udvarán kialakított konyhakertet. Az ünnepség végén a gyermekek, a nevelők és a meghívott vendégek közösen énekelték el az intézmény természet- és környezetvédelem témaköreit is érintő himnuszát.

    Hídlap
  • Csomagolásmentes flashmobot szerveztek Esztergomban

    Második alkalommal rendezték meg a Vásárolj hulladék nélkül! akciót, melyhez idén Esztergom is csatlakozott. A flashmob résztvevői egy órán keresztül vásároltak zöld pólóban a piacon úgy, hogy semmihez nem kértek műanyag zacskót. Az akcióval a környezetvédelemre és a tudatos vásárlásra hívták fel a figyelmet.

    Hídlap
Advertisements