Dezső

Hídlap

Esztergomban is megünnepelték a Tanítók Napját

A 150 éves állami tanítóképzés tiszteletére országszerte, köztük a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Vitéz János Tanárképző Központjában is megünnepelték a Tanítók Napját. A rendezvény résztvevői a Boldogságóra program megismerése mellett előadásokat hallhattak és interaktív kincskereső játékkal járhatták végig az épületet.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Óvó- és Tanítóképző Tanszéke által szervezett programon Dr. Juhász Márta tanszékvezető köszöntette a megjelenteket, majd röviden ismertette az intézmény történetét. Később a Jobb Veled a Világ Alapítvány munkatársa, Bessenyei Krisztina járult a pódiumhoz, majd bemutatta a jelenlévőknek a néhány éve kidolgozott Boldogságóra programot.

A 2014-ben indult, országos program a pozitív pszichológia eredményeire építve ötleteket, valamint módszertani segítséget ad a pedagógusoknak. Számos vizsgálat bizonyítja, hogy a Boldogságórák kifejezetten pozitív hatással bírnak a gyermekekre nézve, ugyanis a tanulók önbizalmát hihetetlen mértékben erősíti, akik kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújthatnak.

Számos vizsgálat bizonyítja, hogy a Boldogságórák csökkentik a tanulók szorongását, miközben erősíti önbizalmukat. Így nemcsak kiegyensúlyozottabbá válnak a gyerekek, de az iskolában is jobban teljesítenek. Bessenyei Krisztina rámutatott arra is, hogy a program Esztergomban a Vitéz János Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskolában, a Montágh Imre Általános Iskola és Speciális Szakiskolában, valamint a József Attila Általános Iskolában már eredményesen működik. Az eddigi tapasztalatokról fényképekkel illusztrálva a programot oktató pedagógusok tartottak ismertetőt.

Az előadások után interaktív kincskereső játékot szerveztek a jelenlévőknek, akik a délutáni órákban megtekinthették a “Képző” történetéről az épület harmadik emeletén berendezett kiállítást is. A tárlat rendkívül sokoldalú volt, ugyanis a falon elhelyezett táblákon túl az üvegvitrinekben dokumentumokat, régi taneszközöket helyeztek el, amelyek felevenítik az intézmény 20. századi történelmét.

A Tanítók Napja jó lehetőséget biztosított arra, hogy ráirányítsák a figyelmet a hivatás fontosságára, egyúttal népszerűsítette is a szakot.

(Fotó: PPKE Vitéz János Tanárképző Központ)

 

  • Konyhakerttel gazdagodott a Zöld Óvoda

    Szerdán délelőtt a támogatók jelenlétében avatták fel az esztergomi Zöld Óvoda udvarán kialakított konyhakertet. Az ünnepség végén a gyermekek, a nevelők és a meghívott vendégek közösen énekelték el az intézmény természet- és környezetvédelem témaköreit is érintő himnuszát.

    Hídlap
  • Csomagolásmentes flashmobot szerveztek Esztergomban

    Második alkalommal rendezték meg a Vásárolj hulladék nélkül! akciót, melyhez idén Esztergom is csatlakozott. A flashmob résztvevői egy órán keresztül vásároltak zöld pólóban a piacon úgy, hogy semmihez nem kértek műanyag zacskót. Az akcióval a környezetvédelemre és a tudatos vásárlásra hívták fel a figyelmet.

    Hídlap
Advertisements