Dezső

Hídlap

Folytatódik a Meszéna utca járdáinak felújítása

A következő napokban a Meszéna utca újabb járdaszakasza újulhat meg: ezúttal a Terézia és az Erzsébet királyné utcák között a páros oldalon bontották fel a régi, töredezett burkolatot, amely a talajrendezés után minden bizonnyal térkőborítást kap. Az úttest túloldalán már csak a kisebb utómunkálatok várnak a szakemberekre.

Mint arról beszámoltunk, az elmúlt napokban kihelyezték a forgalomlassító táblákat a Meszéna utcában, ahol a Terézia és az Erzsébet királyné utcák közötti szakaszon elkezdődtek a járdafelújítási munkálatok. A szakemberek elsőként a páratlan oldalon bontották el a régi burkolatot és távolították el a járda, valamint az úttest közötti területen található növényzetet. A térköveket azóta lerakták, már csak a zöldfelületek kialakítása és további utómunkálatok vannak hátra.

Mindeközben a páros oldalon is elkezdődött a felújítás: a régi szegélyköveket és burkolatot eltávolították, jelenleg a talajrendezési munkálatokat végzik.

  • Konyhakerttel gazdagodott a Zöld Óvoda

    Szerdán délelőtt a támogatók jelenlétében avatták fel az esztergomi Zöld Óvoda udvarán kialakított konyhakertet. Az ünnepség végén a gyermekek, a nevelők és a meghívott vendégek közösen énekelték el az intézmény természet- és környezetvédelem témaköreit is érintő himnuszát.

    Hídlap
  • Csomagolásmentes flashmobot szerveztek Esztergomban

    Második alkalommal rendezték meg a Vásárolj hulladék nélkül! akciót, melyhez idén Esztergom is csatlakozott. A flashmob résztvevői egy órán keresztül vásároltak zöld pólóban a piacon úgy, hogy semmihez nem kértek műanyag zacskót. Az akcióval a környezetvédelemre és a tudatos vásárlásra hívták fel a figyelmet.

    Hídlap
Advertisements