Márk

Hídlap

Méretes csukák akadtak horogra a pergető versenyen

Huszontöt versenyző összesen 2003 centiméternyi halat fogott a tizedik alkalommal megrendezett Március 15-i Pergető Versenyen. A Kerek-tavi sportrendezvényen a nemzeti ünnep alkalmából kokárdát tűztek magukra a horgászok, akik egy 67 centiméteres süllő kivételével kizárólag csak csukákat fogtak ki a vízből.

A Vasas Horgászegyesület Esztergom tizedik alkalommal rendezte meg a március 15-i versenyén a Búbánatvölgyben található Kerek-tavon. A népszerű versenyen idén huszonöten vettek részt, akik két fordulón keresztül küzdötek a trófeákért. Az első felvonásban jobban haraptak a halak, ugyanakkor a második forduló alatt is szép példányok akadtak horogra. A szervezőktől megtudtuk, hogy a verseny során összeadják a halak centiméterben mért hosszúságát és így alakul ki személyenként az eredmény.

Osvald Zsolt főszervező az eredményhirdetéskor elmondta, hogy egy 67 centiméteres süllő kivételével kizárólag csukát fogtak a versenyzők, akik összesen 2003 centiméternyi halat fogtak. A legnagyobb példányt, egy 75 centiméteres csukát Wirker Károly halászta ki a tóból, aki vásárlási utalvánnyal, oklevéllel és trófeával gazdagodott.

A harmadik helyet Molnár Vilmos szerezte meg 184 centiméterrel, Kürti Gábor 215 centiméterrel pedig a második helyen végzett. A tizedik alkalommal megrendezett versenyt Kempf Krisztián nyerte meg 252 centiméterrel.

  • Nyáron újítják fel a csolnoki utat

    Legkorábban nyáron kezdődhet el az 1106-os számú, Dorogot Únnyal és Tinnyével összekötő út csolnoki szakaszának felújítása. A Magyar Közút Nonprofit Kft. Kommunikációs osztályától megtudtuk, hogy a projekt részeként az útburkolat mellett a vízelvezető árokrendszer is megújulhat.

    Hídlap
  • Feltárták a csőtörést az Imaház utcában

    Teljes útzár mellett kezdték meg kedden reggel az ÉDV. Zrt. szakemberei az esztergomi Imaház utcai csőtörés feltárását. A munkálatok ideje alatt – vagyis kedd reggeltől szerda estig – a járművezetők a Kölcsey Ferenc utca, valamint Bánomi áttörés felől érkezők sem tudnak behajtani az utcába.

    Hídlap
Advertisements