Rafael

Hídlap

Méretes csukák akadtak horogra a pergető versenyen

Huszontöt versenyző összesen 2003 centiméternyi halat fogott a tizedik alkalommal megrendezett Március 15-i Pergető Versenyen. A Kerek-tavi sportrendezvényen a nemzeti ünnep alkalmából kokárdát tűztek magukra a horgászok, akik egy 67 centiméteres süllő kivételével kizárólag csak csukákat fogtak ki a vízből.

A Vasas Horgászegyesület Esztergom tizedik alkalommal rendezte meg a március 15-i versenyén a Búbánatvölgyben található Kerek-tavon. A népszerű versenyen idén huszonöten vettek részt, akik két fordulón keresztül küzdötek a trófeákért. Az első felvonásban jobban haraptak a halak, ugyanakkor a második forduló alatt is szép példányok akadtak horogra. A szervezőktől megtudtuk, hogy a verseny során összeadják a halak centiméterben mért hosszúságát és így alakul ki személyenként az eredmény.

Osvald Zsolt főszervező az eredményhirdetéskor elmondta, hogy egy 67 centiméteres süllő kivételével kizárólag csukát fogtak a versenyzők, akik összesen 2003 centiméternyi halat fogtak. A legnagyobb példányt, egy 75 centiméteres csukát Wirker Károly halászta ki a tóból, aki vásárlási utalvánnyal, oklevéllel és trófeával gazdagodott.

A harmadik helyet Molnár Vilmos szerezte meg 184 centiméterrel, Kürti Gábor 215 centiméterrel pedig a második helyen végzett. A tizedik alkalommal megrendezett versenyt Kempf Krisztián nyerte meg 252 centiméterrel.

  • Reagált a Suzuki a magát kerítéshez láncoló MSZP-s képviselő akciójára

    A hőség nem játék, ezért a Magyar Suzuki még a magát feleslegesen, önszántából a kerítéshez láncoló Komjáthi Imrét, az MSZP alelnökét is többször vízzel kínálta és itatta. Ugyanakkor a cég megerősítette, hogy szándékos rosszhírnévkeltés esetén megteszi a szükséges jogi lépéseket.

    Hídlap
  • Folytatódik térségünkben a szúnyoggyérítés

    Folytatódik a szúnyogirtás térségünkben: Június 25-én földi és légi szúnyoggyérítést is végeznek a térségben. Az irtás során felhasznált szer emberekre és melegvérű állatokra nem veszélyes, továbbá a környezetre sincs káros hatással. A méhészek figyelmét felhívják arra, hogy a vegyszer méhekre ártalmas.

    Hídlap
Advertisements