Fatime

Hídlap

Méretes csukák akadtak horogra a pergető versenyen

Huszontöt versenyző összesen 2003 centiméternyi halat fogott a tizedik alkalommal megrendezett Március 15-i Pergető Versenyen. A Kerek-tavi sportrendezvényen a nemzeti ünnep alkalmából kokárdát tűztek magukra a horgászok, akik egy 67 centiméteres süllő kivételével kizárólag csak csukákat fogtak ki a vízből.

A Vasas Horgászegyesület Esztergom tizedik alkalommal rendezte meg a március 15-i versenyén a Búbánatvölgyben található Kerek-tavon. A népszerű versenyen idén huszonöten vettek részt, akik két fordulón keresztül küzdötek a trófeákért. Az első felvonásban jobban haraptak a halak, ugyanakkor a második forduló alatt is szép példányok akadtak horogra. A szervezőktől megtudtuk, hogy a verseny során összeadják a halak centiméterben mért hosszúságát és így alakul ki személyenként az eredmény.

Osvald Zsolt főszervező az eredményhirdetéskor elmondta, hogy egy 67 centiméteres süllő kivételével kizárólag csukát fogtak a versenyzők, akik összesen 2003 centiméternyi halat fogtak. A legnagyobb példányt, egy 75 centiméteres csukát Wirker Károly halászta ki a tóból, aki vásárlási utalvánnyal, oklevéllel és trófeával gazdagodott.

A harmadik helyet Molnár Vilmos szerezte meg 184 centiméterrel, Kürti Gábor 215 centiméterrel pedig a második helyen végzett. A tizedik alkalommal megrendezett versenyt Kempf Krisztián nyerte meg 252 centiméterrel.

Advertisements

  • Elbontják a határzárat a letkési átkelőhelynél

    Pénteken este 20:30-kor kezdik elbontani a fizikai határzár betonelemeit a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei – közölte legfrissebb rendőrségi tájékoztatás alapján Huszák Tamás polgármester a Letkés Község Önkormányzata Facebook oldalon.

    Hídlap
  • Összetartozás jegyében helyezték el az anyaföldet az ereklyetartóban

    Az Esztergomi Polgári Körök szervezésében a Prímás-szigeten található Országzászlónál emlékeztek meg a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulójáról. A kopjafa mellett kapott helyet az az ereklyetartó, mely mostantól az egykori Esztergomi vármegye településeiről származó földeket tartalmazza.

    Hídlap
Advertisements