Donát

Hídlap

Nem bírt az éllovassal a Dorog

Hazai pályán szenvedett vereséget a Dorogi FC az éllovas Zalaegerszegi TE csapatától a Merkantil Bank Liga 29. fordulójában. Bár Paudits Patrik révén a harmadik percben a hazaiak szerezték meg a vezetést, az élvonalba igyekvő vendégek nagy nyomást helyeztek vendéglátóikra: végül fordítottak és a három pontot is magukkal vitték.

A Merkantil Bank Liga 2018/19-es szezonjának 29. fordulójában a Buzánszky Jenő Stadionban fogadta a Dorog a Zalaegerszeg csapatát. Az ősszel elszenvedett 2:1-es vereség után felpaprikázott hangulatban várták a visszavágót, amelyen már a harmadik percben meglepték a vendégeket.

Paudits Patriknak ugyanis sikerült áttörnie a zalaegerszegi védelmet és a hálóba lőtte a labdát. A Dorog nem sokáig örülhetett a korán jött vezetésnek, ugyanis három perccel később Kiss Máté ívelte be a játékszert, amelyet a csapatkapitány Babati Benjamin közelről bombázott a kapuba.

Az elkövetkező 15-20 percben mindkét oldalon ígéretes helyzeteket láthattunk, mígnem a 25. percben Farkas II. Balázs ismét előnyhöz juttatta a ZTE-t: a dorogi Nagy Zsombor egy veszélyes akciót követeőn nagyot mentett, majd a jobb oldali szögletrúgás után a védőkről kipattanó labdát a néhány pillanattal korábban beálló játékos a kapu jobb alsó sarkába lőtte.

A második játékrészben nagyobb iramra kapcsolt a Dorog is, ugyanakkor hiába dolgozták ki a helyzeteket, nem sikerült újabb találatot szerezniük. A 83. percben beállt Sitku Illés is, bízva abban, hogy a korábbi NB I-es játékos meghozza a sikert a Dorog számára. A 41 éves csatár öt perccel később 18 méterről eresztett meg egy lövést, amelyet a vendég hálóőrnek gond nélkül sikerült kivédenie.

A Dorog az őszi mérkőzés után a visszavágón is 2:1-es vereséget szenvedett.

  • Rákosmente után a Vácot is legyőzte az Esztergom

    Hazai pályán 40:31-re győzte le a Női Kézilabda NB II Észak-csoportjában szereplő Esztergomi Vitézek RAFC csapata a DKA Vácot. A fiatal, tehetséges akadémistákból álló vendégek ősszel borsot törtek az esztergomiak orra alá, most pedig pont nélkül távoztak Esztergomból.

    Hídlap
  • Két autó ütközött össze az esztergomi Bánomi úton

    Egy szlovák rendszámú, piros színű Skoda, valamint egy fehér színű Ford ütközött össze február 16-án, 16 óra körül az esztergomi Bánomi út és az Irinyi János utca kereszteződésében. Úgy tudjuk, hogy a vétkes sofőr nem adott elsőbbséget a szabályosan közlekedő másik autónak.

    Hídlap
Advertisements