László

Hídlap

Nem bírt az éllovassal a Dorog

Hazai pályán szenvedett vereséget a Dorogi FC az éllovas Zalaegerszegi TE csapatától a Merkantil Bank Liga 29. fordulójában. Bár Paudits Patrik révén a harmadik percben a hazaiak szerezték meg a vezetést, az élvonalba igyekvő vendégek nagy nyomást helyeztek vendéglátóikra: végül fordítottak és a három pontot is magukkal vitték.

A Merkantil Bank Liga 2018/19-es szezonjának 29. fordulójában a Buzánszky Jenő Stadionban fogadta a Dorog a Zalaegerszeg csapatát. Az ősszel elszenvedett 2:1-es vereség után felpaprikázott hangulatban várták a visszavágót, amelyen már a harmadik percben meglepték a vendégeket.

Paudits Patriknak ugyanis sikerült áttörnie a zalaegerszegi védelmet és a hálóba lőtte a labdát. A Dorog nem sokáig örülhetett a korán jött vezetésnek, ugyanis három perccel később Kiss Máté ívelte be a játékszert, amelyet a csapatkapitány Babati Benjamin közelről bombázott a kapuba.

Az elkövetkező 15-20 percben mindkét oldalon ígéretes helyzeteket láthattunk, mígnem a 25. percben Farkas II. Balázs ismét előnyhöz juttatta a ZTE-t: a dorogi Nagy Zsombor egy veszélyes akciót követeőn nagyot mentett, majd a jobb oldali szögletrúgás után a védőkről kipattanó labdát a néhány pillanattal korábban beálló játékos a kapu jobb alsó sarkába lőtte.

A második játékrészben nagyobb iramra kapcsolt a Dorog is, ugyanakkor hiába dolgozták ki a helyzeteket, nem sikerült újabb találatot szerezniük. A 83. percben beállt Sitku Illés is, bízva abban, hogy a korábbi NB I-es játékos meghozza a sikert a Dorog számára. A 41 éves csatár öt perccel később 18 méterről eresztett meg egy lövést, amelyet a vendég hálóőrnek gond nélkül sikerült kivédenie.

A Dorog az őszi mérkőzés után a visszavágón is 2:1-es vereséget szenvedett.

  • Párkányban is irtják a szúnyogokat

    Június 25-ről 26-ra virradóan közterületeken, lakóterületeken és játszótereken, majd három nappal később, június 29-én hajnalban Párkányban a Duna-parton, a “Csónakkikötő – Öböl” elnevezésű szakaszán gyérítik a szúnyogokat. A lakosok a beavatkozástól a vérszívók számának drasztikus csökkenését várja.

    Hídlap
  • 30 millió forintból újult meg a bazilikához vezető lépcső

    Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye engedélyével, önkormányzati finanszírozásban újult meg a bazilika rámpájához vezető északi lépcsősor – írja az esztergom.hu. A Szent Adalbert Központ bejárata melletti építményt 30 millió forintos projekt keretében renoválták.

    Hídlap
Advertisements