Márk

Hídlap

Nem bírt az éllovassal a Dorog

Hazai pályán szenvedett vereséget a Dorogi FC az éllovas Zalaegerszegi TE csapatától a Merkantil Bank Liga 29. fordulójában. Bár Paudits Patrik révén a harmadik percben a hazaiak szerezték meg a vezetést, az élvonalba igyekvő vendégek nagy nyomást helyeztek vendéglátóikra: végül fordítottak és a három pontot is magukkal vitték.

A Merkantil Bank Liga 2018/19-es szezonjának 29. fordulójában a Buzánszky Jenő Stadionban fogadta a Dorog a Zalaegerszeg csapatát. Az ősszel elszenvedett 2:1-es vereség után felpaprikázott hangulatban várták a visszavágót, amelyen már a harmadik percben meglepték a vendégeket.

Paudits Patriknak ugyanis sikerült áttörnie a zalaegerszegi védelmet és a hálóba lőtte a labdát. A Dorog nem sokáig örülhetett a korán jött vezetésnek, ugyanis három perccel később Kiss Máté ívelte be a játékszert, amelyet a csapatkapitány Babati Benjamin közelről bombázott a kapuba.

Az elkövetkező 15-20 percben mindkét oldalon ígéretes helyzeteket láthattunk, mígnem a 25. percben Farkas II. Balázs ismét előnyhöz juttatta a ZTE-t: a dorogi Nagy Zsombor egy veszélyes akciót követeőn nagyot mentett, majd a jobb oldali szögletrúgás után a védőkről kipattanó labdát a néhány pillanattal korábban beálló játékos a kapu jobb alsó sarkába lőtte.

A második játékrészben nagyobb iramra kapcsolt a Dorog is, ugyanakkor hiába dolgozták ki a helyzeteket, nem sikerült újabb találatot szerezniük. A 83. percben beállt Sitku Illés is, bízva abban, hogy a korábbi NB I-es játékos meghozza a sikert a Dorog számára. A 41 éves csatár öt perccel később 18 méterről eresztett meg egy lövést, amelyet a vendég hálóőrnek gond nélkül sikerült kivédenie.

A Dorog az őszi mérkőzés után a visszavágón is 2:1-es vereséget szenvedett.

  • Nyáron újítják fel a csolnoki utat

    Legkorábban nyáron kezdődhet el az 1106-os számú, Dorogot Únnyal és Tinnyével összekötő út csolnoki szakaszának felújítása. A Magyar Közút Nonprofit Kft. Kommunikációs osztályától megtudtuk, hogy a projekt részeként az útburkolat mellett a vízelvezető árokrendszer is megújulhat.

    Hídlap
  • Feltárták a csőtörést az Imaház utcában

    Teljes útzár mellett kezdték meg kedden reggel az ÉDV. Zrt. szakemberei az esztergomi Imaház utcai csőtörés feltárását. A munkálatok ideje alatt – vagyis kedd reggeltől szerda estig – a járművezetők a Kölcsey Ferenc utca, valamint Bánomi áttörés felől érkezők sem tudnak behajtani az utcába.

    Hídlap
Advertisements