Edit

Hídlap

Fordulatokkal teli mérkőzésen győzött az Esztergom

Nagy csatában, 31:26-ra győzte le a Kántor Anikó SE (KASE) csapatát a Női Kézilabda NBII Északi-csoportjában szereplő Esztergom. Az első félidő derekán a vendégek átvették a vezetést, de a második játékrészben a hazaiak stabilizálták a játékukat és végül magabiztosan tartották otthon a két pontot.

Az Esztergomi Vitézek RAFC felnőtt női kézilabda csapata a harmadosztályú bajnokság 16. fordulójában a Pézsa Tibor Sportcsarnokban látta vendégül a KASE gárdáját. Az őszi, idegenbeli találkozón tizenhárom gólos különbséggel nyertek Mezőségi Irén tanítványai, ezúttal viszont szorosabb párharcra számítottak, hiszen jelenleg több játékos is sérült.

A visszavágó esztergomi részről kezdődött jobban, hiszen rögtön két hetest is értékesítettek a lányok és tíz perc elteltével már 7:2-re vezettek. A KASE csapatának hosszú idő után csak úgy sikerült gólt szereznie, hogy sikerült megjátszani a beállósukat, majd Fekete Dorinát átemelve a hálóba juttatták a labdát.

Ezután némileg fellazult a hazai gárda védelme, az ellenfél pedig fokozatosan kihasználta az előtte adódó lehetőségeket. A 20. percben 10:6 volt az állás, de érezni lehetett a KASE egyre erősödő nyomását: Ábrahám Szilvia még belőtte a 23. percben a büntetőt, onnantól kezdve viszont kimaradtak a ziccerek, a vendégek pedig átvették az irányítást.

A félidőben Mezőségi Irén átbeszélte a lányokkal a hibákat, akik magabiztosabban tértek vissza a játéktérre. A feljavult támadójátéknak és védekezésnek köszönhetően sikerült fordítaniuk, a 40. perctől kezdve pedig esélyt sem adtak a KASE-nak. Ezután Matus Niki balátlövőként lépett pályára, aki jó játékkal hálálta meg a bizalmat, egyúttal kellő lendületet vitt a játékba.

Ábrahám Szilvia 12, Barczi Anna 7, Horváth Mónika 7, Horváth Kitti, Horváth Mónika, Matus Niki egyaránt 2, míg Osvald Zsanett 1 gólt szerzett.

Mezőségi Irén: -Összességében elégedett vagyok a csapat játékával, egyes periódusokban remek játékot nyújtottunk és magabiztosan nyertük meg a mérkőzést. Hozzuk a mérkőzéseinket. A sikerhez az is hozzátartozik, hogy Fekete Dorina remek kapusteljesítménnyel rukkolt elő.

  • Felavatták az esztergomi Honvéd Utcai Óvoda vadonatúj sportpályáját

    Szalagátvágással avatták fel az Esztergomi Honvéd Utcai Óvoda új, multifunkcionális sportpályáját. Ifjabb Buzánszky Jenő köszöntőjében elmondta, hogy az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány eddig 382 darab létesítményt avatott fel országszerte, a megyénkben pedig már öt darab, műfű borítású sportpálya található.

    Hídlap
  • Nem fizetett a Sárisápról megvásárolt szarvasmarhákért

    Az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette és csalás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy sárbogárdi nővel szemben, aki úgy vásárolt 3 szarvasmarhát és egy vágótehenet, hogy a vételárat nem fizette ki, és az nem is állt szándékában.

    Hídlap
Advertisements