László

Hídlap

Fordulatokkal teli mérkőzésen győzött az Esztergom

Nagy csatában, 31:26-ra győzte le a Kántor Anikó SE (KASE) csapatát a Női Kézilabda NBII Északi-csoportjában szereplő Esztergom. Az első félidő derekán a vendégek átvették a vezetést, de a második játékrészben a hazaiak stabilizálták a játékukat és végül magabiztosan tartották otthon a két pontot.

Az Esztergomi Vitézek RAFC felnőtt női kézilabda csapata a harmadosztályú bajnokság 16. fordulójában a Pézsa Tibor Sportcsarnokban látta vendégül a KASE gárdáját. Az őszi, idegenbeli találkozón tizenhárom gólos különbséggel nyertek Mezőségi Irén tanítványai, ezúttal viszont szorosabb párharcra számítottak, hiszen jelenleg több játékos is sérült.

A visszavágó esztergomi részről kezdődött jobban, hiszen rögtön két hetest is értékesítettek a lányok és tíz perc elteltével már 7:2-re vezettek. A KASE csapatának hosszú idő után csak úgy sikerült gólt szereznie, hogy sikerült megjátszani a beállósukat, majd Fekete Dorinát átemelve a hálóba juttatták a labdát.

Ezután némileg fellazult a hazai gárda védelme, az ellenfél pedig fokozatosan kihasználta az előtte adódó lehetőségeket. A 20. percben 10:6 volt az állás, de érezni lehetett a KASE egyre erősödő nyomását: Ábrahám Szilvia még belőtte a 23. percben a büntetőt, onnantól kezdve viszont kimaradtak a ziccerek, a vendégek pedig átvették az irányítást.

A félidőben Mezőségi Irén átbeszélte a lányokkal a hibákat, akik magabiztosabban tértek vissza a játéktérre. A feljavult támadójátéknak és védekezésnek köszönhetően sikerült fordítaniuk, a 40. perctől kezdve pedig esélyt sem adtak a KASE-nak. Ezután Matus Niki balátlövőként lépett pályára, aki jó játékkal hálálta meg a bizalmat, egyúttal kellő lendületet vitt a játékba.

Ábrahám Szilvia 12, Barczi Anna 7, Horváth Mónika 7, Horváth Kitti, Horváth Mónika, Matus Niki egyaránt 2, míg Osvald Zsanett 1 gólt szerzett.

Mezőségi Irén: -Összességében elégedett vagyok a csapat játékával, egyes periódusokban remek játékot nyújtottunk és magabiztosan nyertük meg a mérkőzést. Hozzuk a mérkőzéseinket. A sikerhez az is hozzátartozik, hogy Fekete Dorina remek kapusteljesítménnyel rukkolt elő.

  • Párkányban is irtják a szúnyogokat

    Június 25-ről 26-ra virradóan közterületeken, lakóterületeken és játszótereken, majd három nappal később, június 29-én hajnalban Párkányban a Duna-parton, a “Csónakkikötő – Öböl” elnevezésű szakaszán gyérítik a szúnyogokat. A lakosok a beavatkozástól a vérszívók számának drasztikus csökkenését várja.

    Hídlap
  • 30 millió forintból újult meg a bazilikához vezető lépcső

    Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye engedélyével, önkormányzati finanszírozásban újult meg a bazilika rámpájához vezető északi lépcsősor – írja az esztergom.hu. A Szent Adalbert Központ bejárata melletti építményt 30 millió forintos projekt keretében renoválták.

    Hídlap
Advertisements