Izsó

Hídlap

24 órás sebességellenőrzésre készülnek a rendőrök

A magyar rendőrség az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva április 3-ától országos, 24 órán át tartó sebességellenőrzést végez. A hatóságok tavalyi akciója sikeresnek mondható: 2018-ban 1071 helyszínen 464367 darab járművet ellenőriztek és 4268 sebességtúllépést regisztráltak.

A Speedmarathon, vagyis a 24 órás összeurópai sebességellenőrzés ötletét nyolc évvel ezelőtt a németországi Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi állam dolgozta ki. A rendőrök az érintett tartomány lakosait kérték fel arra, hogy szavazzanak azokra a helyszínekre, ahol érdemes lenne ellenőrizni a közlekedőket.

Az akció azóta meghódította Európát és valamennyi TIPSOL-tagállam alkalmazza az alábbi metódust. A police.hu-n megjelent közleményben is olvasható, hogy az elmúlt években az ellenőrzött járművezetők döntő többsége, 95 százaléka az előírásoknak megfelelően választotta meg a haladási sebességét.

A magyar rendőrség idén is csatlakozik a Speedmarathonhoz: április 3-án 6 órától másnap reggel 6 óráig, vagyis ténylegesen 24 órán keresztül szűrik a gyorshajtókat. A megyei főkapitányságok várták a lakosok javaslatait, hogy hol helyezzék ki a sebességmérő készülékeket, majd április 1-ig a visszajelzések alapján kijelölik a pontos helyszíneket és időpontokat, amelyekről az ORFK Kommunikációs Szolgálat a nyilvánosságot tájékoztatja.

2018-ban 23 európai ország csatlakozott a kampányhoz: a hatóságok több mint tízezer helyszínen összesen 3.244.397 darab járművet ellenőriztek és 257 ezer 639 szabálysértést rögzítettek. Hazánkban az akció soroán 744 rendőr teljesített szolgálatot, akik több mint 464 ezer járművet ellenőriztek és közülük 4268 hajtott gyorsan.

(Fotó: infostart.hu)


  • Hazai pályán taroltak a dorogi birkózók

    A dorogi sportcsarnokban rendezték meg a KO-VA GÉP Kupa nemzetközi birkózó versenyt, melyen mintegy száz fiatal sportoló lépett szőnyegre. A megmérettetésen honi, szlovákiai és némi meglepetésként szerbiai magyar versenyzők is szerepeltek. A Dorogi Nehézatlétikai Club (DNC) ezúttal is érmek sokaságát zsebelte be.

    Hídlap
  • Idén is megrendezik az amatőr versmondók versenyét Esztergomban

    Október 5-én, 10 órai kezdettel az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban rendezik meg a Virág volt a vers című, amatőr, 50 év feletti versmondók versenyét. Az XLVIII. Megyei Könyvhét keretében megrendezendő szavalóversenyre szeptemberi 27-ig lehet jelentkezni.

    Hídlap
Advertisements