Márk

Hídlap

24 órás sebességellenőrzésre készülnek a rendőrök

A magyar rendőrség az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva április 3-ától országos, 24 órán át tartó sebességellenőrzést végez. A hatóságok tavalyi akciója sikeresnek mondható: 2018-ban 1071 helyszínen 464367 darab járművet ellenőriztek és 4268 sebességtúllépést regisztráltak.

A Speedmarathon, vagyis a 24 órás összeurópai sebességellenőrzés ötletét nyolc évvel ezelőtt a németországi Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi állam dolgozta ki. A rendőrök az érintett tartomány lakosait kérték fel arra, hogy szavazzanak azokra a helyszínekre, ahol érdemes lenne ellenőrizni a közlekedőket.

Az akció azóta meghódította Európát és valamennyi TIPSOL-tagállam alkalmazza az alábbi metódust. A police.hu-n megjelent közleményben is olvasható, hogy az elmúlt években az ellenőrzött járművezetők döntő többsége, 95 százaléka az előírásoknak megfelelően választotta meg a haladási sebességét.

A magyar rendőrség idén is csatlakozik a Speedmarathonhoz: április 3-án 6 órától másnap reggel 6 óráig, vagyis ténylegesen 24 órán keresztül szűrik a gyorshajtókat. A megyei főkapitányságok várták a lakosok javaslatait, hogy hol helyezzék ki a sebességmérő készülékeket, majd április 1-ig a visszajelzések alapján kijelölik a pontos helyszíneket és időpontokat, amelyekről az ORFK Kommunikációs Szolgálat a nyilvánosságot tájékoztatja.

2018-ban 23 európai ország csatlakozott a kampányhoz: a hatóságok több mint tízezer helyszínen összesen 3.244.397 darab járművet ellenőriztek és 257 ezer 639 szabálysértést rögzítettek. Hazánkban az akció soroán 744 rendőr teljesített szolgálatot, akik több mint 464 ezer járművet ellenőriztek és közülük 4268 hajtott gyorsan.

(Fotó: infostart.hu)

  • Nyáron újítják fel a csolnoki utat

    Legkorábban nyáron kezdődhet el az 1106-os számú, Dorogot Únnyal és Tinnyével összekötő út csolnoki szakaszának felújítása. A Magyar Közút Nonprofit Kft. Kommunikációs osztályától megtudtuk, hogy a projekt részeként az útburkolat mellett a vízelvezető árokrendszer is megújulhat.

    Hídlap
  • Feltárták a csőtörést az Imaház utcában

    Teljes útzár mellett kezdték meg kedden reggel az ÉDV. Zrt. szakemberei az esztergomi Imaház utcai csőtörés feltárását. A munkálatok ideje alatt – vagyis kedd reggeltől szerda estig – a járművezetők a Kölcsey Ferenc utca, valamint Bánomi áttörés felől érkezők sem tudnak behajtani az utcába.

    Hídlap
Advertisements