Jusztin

Hídlap

Esztergomi diákok jutottak a mezei futóverseny országos döntőjébe

A Diákolimpia Mezei Futóverseny országos döntőjébe jutottak az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda, és Általános Iskola tanulói. Az ötvenegy fős alakulatból egyéniben Fiala Péter, Miszlai Mira, Wild Zsófia és Koppányi Boglárka kvalifikálta magát a fináléba, rajtuk kívül pedig két korosztályos csapat is továbbjutott.

A napokban a kecskédi repülőtéren rendezték meg a Diákolimpia Mezei Futóverseny megyei fináléját, amelyben az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola ötvenegy tanulóval is képviseltette magát. Az oktatási intézmény minden évben szép eredményekkel zárja a megmérettetést és idén is szép sikerekkel zárták a rendezvényt.

A napos, mérsékelten szeles időben korosztályonként a leggyorsabb futók képviselték iskoláikat, akiknek célja az országos döntőbe jutás volt. Ehhez egyéniben az első négy, csapatban pedig az első két hely valamelyikét kellett megszerezniük. Fiala Péter várakozáson felül teljesített, ugyanis egyéniben első helyen végzett. Miszlai Mira második, Wild Zsófia harmadik, míg Koppányi Boglárka negyedik helyével szintén továbbjutott.

A csapatok között, a III. korcsoporban (2006-2007-es születésű versenyzők mezőnyében) a Viola Maja Mária, Borbély Luca, Koppányi Boglárka, Kritzer Dorina, Pintér Zsófia alkotta gárda második helyet szerezte meg. Szintén másodikként kvalifikálta magát a döntőbe a IV. korcsoportban (2004-2005) szereplő, Dombrády Dóra, Hamvas Léda, Rehovics Anna, Simó Anna Dorka, Vígh Boglárka alkotta csapat.

A finálét hagyományosan Gödöllőn rendezik meg 2019.04.10.-én.

(Fotó: Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola Facebook oldal)

  • Felavatták a korszerűsített kesztölci polgármesteri hivatalt

    Felavatták a kesztölci polgármesteri hivatal épületét, amelyet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében újítottak fel. Az elnyert 84,49 millió forintos támogatásnak és a megyei önkormányzat segítségének köszönhetően újabb korszerű intézménnyel büszkélkedhet a település.

    Hídlap
  • Teljesen kiégett egy motorkerékpár Szobon

    Június 15-én, szombaton délután a szobi Préskertnél kigyulladt egy motorkerékpár. A Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület három fővel érkezett a helyszínre, majd porral oltó készülékkel sikerült elfolytaniuk a tüzet. Személyi sérülés nem történt, ugyanakkor a járművet már nem tudták megmenteni.

    Hídlap
Advertisements