Márk

Hídlap

Esztergomi diákok jutottak a mezei futóverseny országos döntőjébe

A Diákolimpia Mezei Futóverseny országos döntőjébe jutottak az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda, és Általános Iskola tanulói. Az ötvenegy fős alakulatból egyéniben Fiala Péter, Miszlai Mira, Wild Zsófia és Koppányi Boglárka kvalifikálta magát a fináléba, rajtuk kívül pedig két korosztályos csapat is továbbjutott.

A napokban a kecskédi repülőtéren rendezték meg a Diákolimpia Mezei Futóverseny megyei fináléját, amelyben az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola ötvenegy tanulóval is képviseltette magát. Az oktatási intézmény minden évben szép eredményekkel zárja a megmérettetést és idén is szép sikerekkel zárták a rendezvényt.

A napos, mérsékelten szeles időben korosztályonként a leggyorsabb futók képviselték iskoláikat, akiknek célja az országos döntőbe jutás volt. Ehhez egyéniben az első négy, csapatban pedig az első két hely valamelyikét kellett megszerezniük. Fiala Péter várakozáson felül teljesített, ugyanis egyéniben első helyen végzett. Miszlai Mira második, Wild Zsófia harmadik, míg Koppányi Boglárka negyedik helyével szintén továbbjutott.

A csapatok között, a III. korcsoporban (2006-2007-es születésű versenyzők mezőnyében) a Viola Maja Mária, Borbély Luca, Koppányi Boglárka, Kritzer Dorina, Pintér Zsófia alkotta gárda második helyet szerezte meg. Szintén másodikként kvalifikálta magát a döntőbe a IV. korcsoportban (2004-2005) szereplő, Dombrády Dóra, Hamvas Léda, Rehovics Anna, Simó Anna Dorka, Vígh Boglárka alkotta csapat.

A finálét hagyományosan Gödöllőn rendezik meg 2019.04.10.-én.

(Fotó: Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola Facebook oldal)

  • Nyáron újítják fel a csolnoki utat

    Legkorábban nyáron kezdődhet el az 1106-os számú, Dorogot Únnyal és Tinnyével összekötő út csolnoki szakaszának felújítása. A Magyar Közút Nonprofit Kft. Kommunikációs osztályától megtudtuk, hogy a projekt részeként az útburkolat mellett a vízelvezető árokrendszer is megújulhat.

    Hídlap
  • Feltárták a csőtörést az Imaház utcában

    Teljes útzár mellett kezdték meg kedden reggel az ÉDV. Zrt. szakemberei az esztergomi Imaház utcai csőtörés feltárását. A munkálatok ideje alatt – vagyis kedd reggeltől szerda estig – a járművezetők a Kölcsey Ferenc utca, valamint Bánomi áttörés felől érkezők sem tudnak behajtani az utcába.

    Hídlap
Advertisements