Izsó

Hídlap

Gázolás miatt késnek a vonatok az esztergomi vasútvonalon

Ismeretlen személyt gázolt szerdán kora délután Óbuda és Solymár állomások között egy Esztergomba tartó Z72-es jelzésű vonat. Az eset miatt az érintett szakaszon csak egy vágányon közlekedhetnek a szerelvények, ezáltal hosszabb menetidőre számíthatnak az utasok. A menetrendek csak a késő délutáni órákban állhat helyre.

12:21 perckor a Nyugati pályaudvarról indult az a Z72-es jelzésű vonat, amely tizenhét perccel később Solymár és Üröm állomások között ütött el egy ismeretlen személyt, aki a helyszínen életét vesztette. A Mávinform tájékoztatása szerint a tragikus kimenetelű eset miatt 20-30 perccel növekedhet a menetidő a Budapest-Esztergom vasútvonalon.

A gázolás miatt az érintett szerelvény, valamint a 14 óra 07 perckor az Esztergomból Nyugati pályaudvarra tartó vonat kimarad a menetrendből. Úgy tudjuk, hogy a helyszínelés még tart, a vonatok az érintett szakaszon csak a bal vágányon közlekedhetnek.

A Vonatinfó térképén is látható, hogy a már úton lévő szerelvények jellemző 10 és 50 perc közötti késéssel haladnak végcéljuk felé.

(Kép: mavcsoport.hu)

  • Hazai pályán taroltak a dorogi birkózók

    A dorogi sportcsarnokban rendezték meg a KO-VA GÉP Kupa nemzetközi birkózó versenyt, melyen mintegy száz fiatal sportoló lépett szőnyegre. A megmérettetésen honi, szlovákiai és némi meglepetésként szerbiai magyar versenyzők is szerepeltek. A Dorogi Nehézatlétikai Club (DNC) ezúttal is érmek sokaságát zsebelte be.

    Hídlap
  • Idén is megrendezik az amatőr versmondók versenyét Esztergomban

    Október 5-én, 10 órai kezdettel az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban rendezik meg a Virág volt a vers című, amatőr, 50 év feletti versmondók versenyét. Az XLVIII. Megyei Könyvhét keretében megrendezendő szavalóversenyre szeptemberi 27-ig lehet jelentkezni.

    Hídlap
Advertisements