Fatime

Hídlap

Százmillióból újul meg a verőcei szabadstrand

Százmillió forint támogatást nyert a verőcei önkormányzat a Magyar Turisztikai Ügynökség Strandfelújítási Programjában a szabadstrandjuk fejlesztésére – tájékoztatta a lakosságot oldalán Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője. A beruházás során többek között fejlesztik a zöldterületet, lépcsős napozóteraszt is kialakítanak.

Mint arról beszámoltunk, idén ötmilliárd forintnyi keretösszeggel folytatódik az országos strandfejlesztési program második üteme, amelynek keretében balatoni, Tisza-tavi és a Dunánál található partszakaszok újulhatnak meg. A nagymarosi lakosok után ezúttal a verőceiek örülhetnek: Rétvári Bence a közösségi oldalán jelentette be, hogy a verőcei önkormányzat 100 millió forint támogatást nyert szabadstrandjuk fejlesztésére.

A beruházás során teljes egészében megújul a zöldterület, kialakítanak öltözőket, zuhanyzókat és vizesblokkokat is. Legalább 200 méteres lépcsős napozóterasz várja majd a látogatókat, ezen kívül tíz darab utcabútorral, öt darab árnyékolóval és több mint tíz darab nyugágy beszerzésével növelik a fürdőzők komfortérzetét.

A projekt részeként rendezik a parti sétányt, korszerűsítik a világítást, emellett elhelyeznek információs táblákat és ivókutat építenek ki. A kerékpárral érkezők számára tárolókat is elhelyeznek a strandon, a labdasportok szerelmeseit pedig strandröplabdapálya várja majd.

(Fotó: Rétvári Bence hivatalos oldala)

Advertisements

  • Elbontják a határzárat a letkési átkelőhelynél

    Pénteken este 20:30-kor kezdik elbontani a fizikai határzár betonelemeit a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei – közölte legfrissebb rendőrségi tájékoztatás alapján Huszák Tamás polgármester a Letkés Község Önkormányzata Facebook oldalon.

    Hídlap
  • Összetartozás jegyében helyezték el az anyaföldet az ereklyetartóban

    Az Esztergomi Polgári Körök szervezésében a Prímás-szigeten található Országzászlónál emlékeztek meg a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulójáról. A kopjafa mellett kapott helyet az az ereklyetartó, mely mostantól az egykori Esztergomi vármegye településeiről származó földeket tartalmazza.

    Hídlap
Advertisements