Dániel, Daniella

Hídlap

Egymillió euróért eladó egy olasz sziget

Eladóvá vált az olaszországi Szicília északnyugati partjainál elterülő Isola delle Femmine nevű parányi sziget – írta a 24.hu a CNN Travel információira hivatkozva. A tulajdonosok eredetileg jóval magasabb áron hirdették, jelenleg egymillió eurót kérnek a “nyugalom szigetéért”.

Közismert, hogy Szicília és Szardínia, a Földközi tenger két legnagyobb szigete Olaszországhoz tartozik, de azt kevesen tudják, hogy az említetteken kívül további 354 darab tengerrel körülhatárolt kisebb-nagyobb földterületen lobog a zöld-fehér-piros lobogó.

Akad közöttük néhány különleges is, mint például az Isola delle Femmine névre hallgató parányi földdarab, amely mindössze 300 méterre fekszik Szicília partjaitól. Az apró szigeten egy 17. században épült omladozó kőtorony áll, amely a Torre di “Fuori” nevet viseli.

A szigetet az 1600-as évektől birtokló család elvonulásra használta, ugyanakkor a parányi földdarab közelében fellelhető természeti csodák, mint például a római kori maradványok és a tenger fenekén található korallok számtalan élménnyel örvendeztették meg a tulajdonosokat.

A szigetet az új tulajdonos exkluzív magánlakássá vagy rendezvények helyszínévé alakíthatja, ugyanakkor adókedvezményeket is igénybe vehet, ha olyan fejlesztést valósítanak meg, amellyel nem károsítja a természetet – írja a 24.hu.

(Fotó: siviaggia.it)

  • Újabb baleset történt Leányváron

    Július 21-én, vasárnap délelőtt egy negyven éves leányvári férfi tolatás közben a Várdomb utcai kereszteződésben nekiütközött a mögötte parkoló Skoda márkájú személygépkocsinak. A rendőrség tájékoztatása szerint szabálysértési eljárás indult a sofőr ellen.

    Hídlap
  • Keresik a legszebb és legrendezettebb dömösi portákat

    Július 23-ig lehet nevezni a második alkalommal meghirdetett Szép ház=szép kert=szép utca=szép falu elnevezésű versenyre. A szervezők keresik a legszebb dömösi udvarokat, az ingatlanok előtti legrendezettebb területeket, az idősek pedig megválasztják a leggyönyörűbb utcát.

    Hídlap
Advertisements