Orbán

Hídlap

Egymillió euróért eladó egy olasz sziget

Eladóvá vált az olaszországi Szicília északnyugati partjainál elterülő Isola delle Femmine nevű parányi sziget – írta a 24.hu a CNN Travel információira hivatkozva. A tulajdonosok eredetileg jóval magasabb áron hirdették, jelenleg egymillió eurót kérnek a “nyugalom szigetéért”.

Közismert, hogy Szicília és Szardínia, a Földközi tenger két legnagyobb szigete Olaszországhoz tartozik, de azt kevesen tudják, hogy az említetteken kívül további 354 darab tengerrel körülhatárolt kisebb-nagyobb földterületen lobog a zöld-fehér-piros lobogó.

Akad közöttük néhány különleges is, mint például az Isola delle Femmine névre hallgató parányi földdarab, amely mindössze 300 méterre fekszik Szicília partjaitól. Az apró szigeten egy 17. században épült omladozó kőtorony áll, amely a Torre di “Fuori” nevet viseli.

A szigetet az 1600-as évektől birtokló család elvonulásra használta, ugyanakkor a parányi földdarab közelében fellelhető természeti csodák, mint például a római kori maradványok és a tenger fenekén található korallok számtalan élménnyel örvendeztették meg a tulajdonosokat.

A szigetet az új tulajdonos exkluzív magánlakássá vagy rendezvények helyszínévé alakíthatja, ugyanakkor adókedvezményeket is igénybe vehet, ha olyan fejlesztést valósítanak meg, amellyel nem károsítja a természetet – írja a 24.hu.

(Fotó: siviaggia.it)

  • Ifjú tűzoltókká váltak a tokodi óvodások

    Gyermeknap alkalmából látogattak el a Mesevár Óvodába a Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. Az önkéntesek segítségével maguk a gyermekek is lánglovagokká vállhattak: miután felhúzták a védősisakokat, a bátrabbak gépjárműfecskendezővel olthatták el az “égő házikót”.

    Hídlap
  • Extrém futók és kerékpárosok veszik birtokba Márianosztrát

    A MINEKRAFT Challenge keretében keretében extrém futók és kerékpárosok népesítik be szombaton a települést. A focipályán gyermekprogramokkal is várják az érdeklődőket. A helyszínen DJ Dominik is fellép, akit a Crazy Granat koncertje követ majd.

    Hídlap
Advertisements