Edit

Hídlap

Egymillió euróért eladó egy olasz sziget

Eladóvá vált az olaszországi Szicília északnyugati partjainál elterülő Isola delle Femmine nevű parányi sziget – írta a 24.hu a CNN Travel információira hivatkozva. A tulajdonosok eredetileg jóval magasabb áron hirdették, jelenleg egymillió eurót kérnek a “nyugalom szigetéért”.

Közismert, hogy Szicília és Szardínia, a Földközi tenger két legnagyobb szigete Olaszországhoz tartozik, de azt kevesen tudják, hogy az említetteken kívül további 354 darab tengerrel körülhatárolt kisebb-nagyobb földterületen lobog a zöld-fehér-piros lobogó.

Akad közöttük néhány különleges is, mint például az Isola delle Femmine névre hallgató parányi földdarab, amely mindössze 300 méterre fekszik Szicília partjaitól. Az apró szigeten egy 17. században épült omladozó kőtorony áll, amely a Torre di “Fuori” nevet viseli.

A szigetet az 1600-as évektől birtokló család elvonulásra használta, ugyanakkor a parányi földdarab közelében fellelhető természeti csodák, mint például a római kori maradványok és a tenger fenekén található korallok számtalan élménnyel örvendeztették meg a tulajdonosokat.

A szigetet az új tulajdonos exkluzív magánlakássá vagy rendezvények helyszínévé alakíthatja, ugyanakkor adókedvezményeket is igénybe vehet, ha olyan fejlesztést valósítanak meg, amellyel nem károsítja a természetet – írja a 24.hu.

(Fotó: siviaggia.it)

  • Baleset történt az 1111-es úton, Pilisszentlélek közelében

    Baleset történt szeptember 16-án, az 1111-es út Pilisszentléleki völgyhíd előtti szakaszán. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint két személygépkocsi ütközött össze. Ugyanakkor a karambol következtében nem történt személyi sérülés.

    Hídlap
  • Felavatták az esztergomi Honvéd Utcai Óvoda vadonatúj sportpályáját

    Szalagátvágással avatták fel az Esztergomi Honvéd Utcai Óvoda új, multifunkcionális sportpályáját. Ifjabb Buzánszky Jenő köszöntőjében elmondta, hogy az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány eddig 382 darab létesítményt avatott fel országszerte, a megyénkben pedig már öt darab, műfű borítású sportpálya található.

    Hídlap
Advertisements